Hoe Het Programmapictogram Uit De Lade Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Programmapictogram Uit De Lade Te Verwijderen
Hoe Het Programmapictogram Uit De Lade Te Verwijderen

Video: Hoe Het Programmapictogram Uit De Lade Te Verwijderen

Video: Hoe Het Programmapictogram Uit De Lade Te Verwijderen
Video: Het ècht reinigen van een vaatwasser. Verborgen smerigheid verwijderen. Werking controleren. 2024, Mei
Anonim

Het systeempaneel, dat zowel de programmapictogrammen als de klok bevat, wordt de lade genoemd. De snelheid van het systeem is recht evenredig met het aantal pictogrammen in dit paneel: hoe minder er zijn, hoe sneller het besturingssysteem laadt bij het opstarten.

Hoe het programmapictogram uit de lade te verwijderen
Hoe het programmapictogram uit de lade te verwijderen

Noodzakelijk

Werken met het systeemvak

instructies:

Stap 1

Om een pictogram uit de lade te verwijderen, moet u het programma sluiten waarmee het wordt gestart. De AIMP-audiospeler wordt bijvoorbeeld niet alleen in de taakbalk weergegeven, maar ook in de lade. Klik met de rechtermuisknop op het spelerpictogram en selecteer "Afsluiten", binnen enkele seconden wordt het pictogram samen met het programma automatisch gesloten.

Stap 2

In sommige gevallen moet u het pictogram uit de lade verwijderen, maar het programma moet open en volledig functioneel blijven. Ga hiervoor naar de programma-instellingen en activeer de bijbehorende optie. Gebruik het voorbeeld van dezelfde speler: open het en ga naar de instellingen - druk op de toetscombinatie Ctrl + P. Ga in het geopende venster naar het gedeelte "Speler", selecteer het gedeelte "Tray" en in het rechtergedeelte van het venster, vink dan het vakje aan naast "Altijd pictogram in lade weergeven". Klik op de knoppen Toepassen en Sluiten.

Stap 3

Het systeemvakpictogram kan ook worden verborgen met behulp van standaardhulpprogramma's van het besturingssysteem. Klik met de rechtermuisknop op de knop Menu Start en selecteer Eigenschappen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Taakbalk". Selecteer hier de programma's die je achter de knop met de dubbele pijl wilt verbergen en vink het vakje naast "Altijd verbergen" aan. Klik op de knop "OK" om het configuratievenster te sluiten. Kijk in het systeemvak, alle pictogrammen die u hebt geselecteerd, worden automatisch verborgen achter de pijl.

Stap 4

Er is een nogal radicale manier om systeemvakpictogrammen te deactiveren - met behulp van het hulpprogramma Taakbeheer. Het wordt niet aanbevolen om deze methode te gebruiken, maar het is de moeite waard om het te weten. soms moet de applicatie worden verwijderd. Om de "Taakbeheer" te starten, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + alt="Image" + Del of Ctrl + Shift + Esc.

Stap 5

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Processen", zoek het bijbehorende bestand van de actieve toepassing en klik op de knop "Proces beëindigen". Om snel een proces te vinden, is het raadzaam om te sorteren op procesnaam of gebruikersnaam.

Aanbevolen: