Hoe Het Programmapictogram Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Programmapictogram Te Wijzigen
Hoe Het Programmapictogram Te Wijzigen

Video: Hoe Het Programmapictogram Te Wijzigen

Video: Hoe Het Programmapictogram Te Wijzigen
Video: Pictogram van mappen wijzigen.avi 2024, April
Anonim

Soms kan het gebeuren dat u niet tevreden bent met het icoon van een bepaald programma en u wenst het te vervangen door een ander die er naar uw mening meer geschikt voor is. Nou, dit is helemaal niet moeilijk om te doen.

Hoe het programmapictogram te wijzigen
Hoe het programmapictogram te wijzigen

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het programma dat u wilt vervangen en selecteer in het venster dat verschijnt de onderste regel - Eigenschappen. Klik in het geopende venster op de knop "Pictogram wijzigen". Nu zie je een venster waarin je het pad naar het uitvoerbare bestand van het programma en het huidige pictogram ziet. Klik op de knop Bladeren en zoek het nieuwe pictogram.

Stap 2

De pictogrammen zelf kunnen zich direct in het uitvoerbare bestand van het programma bevinden, in ico-indeling, evenals in sommige dll-bibliotheken. Als u de standaard Windows-pictogrambibliotheek wilt gebruiken, moet u het bestandstype "bibliotheken" selecteren en de bestanden Pifmgr.dll, Shell32.dll, Netshell.dll of Wmploc.dll in de map WINDOWSsystem32 vinden. Klik nu op de knop "OK" en "Toepassen".

Stap 3

Er zijn veel gratis pictogramcatalogi op internet, maar veel ervan zijn in png-indeling. Om ze te gebruiken, moet je ze converteren naar het ico-formaat. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een gratis dienst https://converticon.com/. Klik op de knop Aan de slag en vervolgens op Bladeren. Selecteer het bestandstype afbeelding (png, gif, jpeg) en zoek het bestand dat u wilt converteren. Klik vervolgens op Exporteren. U wordt gevraagd om de grootte van het toekomstige pictogram op te geven. Laat het originele formaat staan (standaard staat er een vinkje op). Klik nu op Opslaan als en sla het pictogram op de gewenste locatie op.

Aanbevolen: