Een Programma Uit De Lade Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Programma Uit De Lade Verwijderen
Een Programma Uit De Lade Verwijderen

Video: Een Programma Uit De Lade Verwijderen

Video: Een Programma Uit De Lade Verwijderen
Video: Lade verwijderen ikea keuken 2023, Maart
Anonim

Veel programma's plaatsen hun pictogrammen in de lade - dit is wat de rechterkant van de taakbalk gewoonlijk wordt genoemd. De officiële naam van dit onderdeel van het besturingssysteem is "Meldingsgebied". Gewoonlijk dienen dergelijke pictogrammen als een indicator van de status van het programma - ze veranderen hun uiterlijk om informatie te geven over de gebeurtenissen die door het programma worden verwerkt, over de huidige instellingen, enz. Er zijn verschillende manieren om de weergave van het systeemvakpictogram uit te schakelen.

Een programma uit de lade verwijderen
Een programma uit de lade verwijderen

instructies:

Stap 1

Maak van de gelegenheid gebruik om de instellingen van het programma zelf te wijzigen om de weergave van het pictogram in het systeemvak uit te schakelen. In de meeste softwareproducten bieden fabrikanten deze optie. Open eerst het venster voor het wijzigen van de instellingen van deze applicatie - meestal kan dit worden gedaan door te dubbelklikken op het systeemvakpictogram of door het juiste item in het contextmenu te selecteren. Zoek de instelling die verantwoordelijk is voor het inschakelen van het pictogram in het systeemvak en schakel het uit. In het geval van het Punto Switcher-programma moet u bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op het pictogram klikken, het item "Instellingen" selecteren, het vakje "Toon pictogram op de taakbalk" uitschakelen en op de knop "OK" klikken.

Stap 2

Gebruik de eigenschappen van de taakbalk zelf als er geen manier is om de weergave van het pictogram in de programma-instellingen uit te schakelen. Om dit te doen, klikt u eerst met de rechtermuisknop op de ruimte in de lade die vrij is van pictogrammen en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu.

Stap 3

Als u Windows XP gebruikt, klikt u op de knop Aanpassen in de rechterbenedenhoek van het eigenschappenvenster van de taakbalk om een ander venster te openen met de naam Meldingen aanpassen.

Stap 4

Zoek en klik voor Windows Vista of Windows 7 op de koppeling Meldingspictogrammen aanpassen onder aan dit venster. Deze actie opent ook een venster dat lijkt op "Meldingen configureren" in Windows XP.

Stap 5

Zoek in alle drie deze systemen de vereiste toepassing in de lijst met items die wordt weergegeven in het systeemvak en open de bijbehorende vervolgkeuzelijst in de kolom Gedrag. In Windows XP heet het vereiste item "Altijd verbergen" en in Windows Vista en Windows 7 - "Pictogram en melding verbergen".

Stap 6

Corrigeer de wijzigingen die zijn aangebracht in de instellingen van het systeemvak van het onderdeel "Taakbalk" door op de knop "OK" te klikken.

Populair per onderwerp