Een Pictogram Uit De Lade Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Pictogram Uit De Lade Verwijderen
Een Pictogram Uit De Lade Verwijderen

Video: Een Pictogram Uit De Lade Verwijderen

Video: Een Pictogram Uit De Lade Verwijderen
Video: Lade verwijderen / Drawer removal 2024, April
Anonim

Het systeemvak is een plaats in de rechterbenedenhoek van de monitor, links van de klok, waar zich pictogrammen bevinden van programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd en uitgevoerd. Als de prestaties van de computer afnemen, kunnen de pictogrammen uit de lade worden verwijderd door de actieve programma's te sluiten.

Een pictogram uit de lade verwijderen
Een pictogram uit de lade verwijderen

instructies:

Stap 1

Om een pictogram uit de lade te verwijderen, moet u het bijbehorende programma dat op de achtergrond draait, sluiten. Dit gebeurt meestal op een heel eenvoudige manier. Beweeg de muiscursor over het pictogram dat u wilt verwijderen en klik erop met de rechtermuisknop. Klik in het contextmenu dat wordt geopend op de opdracht "Afsluiten" of "Het programma sluiten". Na een tijdje (ongeveer een paar seconden) zal het pictogram uit het systeemvak verdwijnen.

Stap 2

U kunt het pictogram ook uit het systeemvak verwijderen zonder het programma op de achtergrond te sluiten. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de Windows-taakbalk en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu dat wordt geopend. Klik onder aan het tabblad Taakvenster van het dialoogvenster dat wordt geopend op de knop Aanpassen. Het dialoogvenster met meldingsinstellingen wordt geopend, waarin u kunt kiezen hoe deze of gene melding zich tijdens verschillende acties gedraagt. Selecteer de opdracht "Altijd verbergen" in de vervolgkeuzelijst tegenover de regel met de melding als u dit pictogram uit de lade wilt verwijderen. Het verborgen pictogram kan altijd worden geretourneerd door op de pijl te klikken die alle verborgen meldingen opent.

Stap 3

Als het pictogram in het systeemvak niet kan worden verwijderd met behulp van de bovenstaande methoden, kunt u proberen dit programma te verwijderen met behulp van Windows Taakbeheer. U kunt het starten met de sneltoets Ctrl + Alt + Del. Ga naar het tabblad "Processen" en ontdek welk proces verantwoordelijk is voor het bestaan van het systeemvakpictogram (processen en pictogrammen hebben meestal dezelfde of vergelijkbare namen). Om dit pictogram te verwijderen, selecteert u de regel en klikt u op "Proces beëindigen". Als het pictogram blijft verschijnen de volgende keer dat u uw computer aanzet, verwijder dan het bijbehorende programma uit Startup.

Aanbevolen: