Een Lade Uitladen

Inhoudsopgave:

Een Lade Uitladen
Een Lade Uitladen

Video: Een Lade Uitladen

Video: Een Lade Uitladen
Video: Buren van de Brandweer - Laden en Lossen 2024, Mei
Anonim

Wanneer de computer begint te vertragen - of het nu is direct nadat het systeem is opgestart, of nadat er enige tijd verstreken is, gebeurt dit soms doordat er te veel programma's in het systeemvak draaien die niet handmatig lijken te worden gestart, maar in het dienblad is het nog steeds "hangen". De taak is om de lade van onnodige applicaties te wissen.

Een lade uitladen
Een lade uitladen

instructies:

Stap 1

Denk niet dat programma's net in de lade zijn beland. Als u hun pictogrammen in de lade ziet, maar u ze na het opstarten van het systeem niet handmatig hebt gestart, betekent dit dat hun lancering is geregistreerd in de opstartparameters. Elke keer na het starten van het systeem kunt u op het pictogram van elk afzonderlijk programma klikken en het handmatig beëindigen, of u kunt autorun eenmaal configureren en het probleem van overmatig gebruik van systeembronnen door toepassingen van derden vergeten.

Stap 2

Ga naar het menu "Start" en selecteer "Uitvoeren". U kunt hiervoor ook de Win + R-toetscombinatie gebruiken.

Stap 3

Schrijf het commando "msconfig" in het geopende venster en druk op de Enter-knop. Er wordt een venster voor het bewerken van systeeminstellingen voor u geopend, voornamelijk op de een of andere manier gerelateerd aan het opstarten van het systeem.

Stap 4

Ga naar het tabblad Opstarten. Let op de kolom "Opstarten" - deze bevat een volledige lijst van alle programma's en services die bij het opstarten beginnen. Als het selectievakje voor een of ander item is ingesteld, betekent dit dat dit programma automatisch wordt gestart wanneer het systeem opstart.

Stap 5

Bepaal welke programma's je niet nodig hebt in de opstartlijst en schakel de bijbehorende selectievakjes uit.

Als er te veel items zijn, gebruik dan de knoppen "Alles inschakelen" of "Alles uitschakelen".

Stap 6

Klik op de knop "OK" na het bewerken van de opstartlijst. Vervolgens ziet u een waarschuwing dat de instellingen pas van kracht worden na een herstart. Hier beslis je zelf - in principe kun je het venster sluiten en verder werken, en na de volgende keer dat de computer wordt ingeschakeld, zal alles zijn zoals het hoort.

Aanbevolen: