Een Item Uitladen In 1C

Inhoudsopgave:

Een Item Uitladen In 1C
Een Item Uitladen In 1C

Video: Een Item Uitladen In 1C

Video: Een Item Uitladen In 1C
Video: Загрузка Номенклатуры из Prom в 1С. Видеоинструкция. 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van een nieuwe database in 1C: Enterprise heeft de beheerder meestal een vraag: is het mogelijk om de Nomenclatuur-directory programmatisch in te vullen vanuit een spreadsheetdocument, zonder tijd te verspillen met handmatig invullen? Laten we eens kijken naar de eenvoudigste manier om het probleem op te lossen.

Een item uitladen in 1C
Een item uitladen in 1C

Noodzakelijk

  • tabelgegevensbestand
  • download verwerking
  • database

instructies:

Stap 1

Open een gegevensbestand in tabelvorm, bijvoorbeeld Excel of *.mxl. Het moet ten minste de namen van de directory-elementen bevatten. Als er andere informatie is, bijvoorbeeld artikel en maateenheden, kan deze ook worden gedownload. Laten we zeggen dat er 3 kolommen in ons document zijn: naam, volledige naam en artikel. Alle artikelen zijn een product, geen dienst, en worden in stukken gemeten.

Stap 2

De downloadverwerking is te vinden op de ITS-schijf. Start de schijf, ga naar de sectie Technologische ondersteuning, selecteer 1C: Enterprise 8. Vervolgens Universele rapporten en verwerking -> Gegevens laden uit een spreadsheetdocument -> Beschrijving en installatie van externe verwerking "Gegevens laden uit een spreadsheetdocument". Klik op de link "Kopiëren" en sla de verwerking op in de geselecteerde map.

Stap 3

Open in onze database de ontvangen verwerking. Het veld Laadmodus is standaard Laden naar directory. Stel de "Nomenclatuur" in het veld "Directorytype" in. Vervolgens drukken we op de knop "Bestand openen …". Zoek in het geopende venster een spreadsheetdocument en selecteer het. Informatie uit het bestand wordt weergegeven in de tabelsectie van de verwerking.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Ga naar het tabblad "Instellingen". In het veld "De eerste regel met gegevens in het spreadsheetdocument" plaatsen we 1 als ons document geen koptekst heeft, of 2 als er een koptekst is en de gegevens vanaf de tweede regel beginnen. Selecteer vervolgens in het item "Kolomnummering" "Handmatige kolomnummering".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Schakel alle selectievakjes uit met de knop links van Kolomnummering. Zet de selectievakjes in de regels "Naam", "Volledige naam" en "Artikel", verlaat de laadmodus "Zoeken", stel de kolomnummers in volgens de kolomnummers in het spreadsheetdocument. In ons geval zijn dit 1, 2 en 3.

Stap 6

Als we elementen naar een map uploaden, plaats dan een vinkje in de regel "Ouder", selecteer de downloadmodus "Installeren" en selecteer in de kolom "Standaardwaarde" de directorygroep die we nodig hebben.

Stap 7

En tot slot zullen we de meeteenheden en het btw-tarief selecteren, anders moeten we ze handmatig instellen voor elk element van de directory. Laten we de vakjes in de regels "Basiseenheid" en "BTW-tarief" aanvinken, de downloadmodus is "Set", in het veld "Standaardwaarde" - "pcs" en "18%", respectievelijk.

Stap 8

Ga na het voltooien van de configuratie terug naar het tabblad "Spreadsheet document" en druk op de knop "Fill control". Als er geen fouten zijn gevonden, klikt u op "Download". Het laden is voltooid.

Aanbevolen: