Hoe Teken Je Een Grafiek In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Grafiek In Excel
Hoe Teken Je Een Grafiek In Excel

Video: Hoe Teken Je Een Grafiek In Excel

Video: Hoe Teken Je Een Grafiek In Excel
Video: Grafieken maken in Excel 2024, Mei
Anonim

In de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor zijn er geen functies toegewezen in een apart blok voor het maken en bewerken van afbeeldingen. Voor de visuele presentatie van tabelgegevens is hier de groep commando's "Grafieken" bedoeld, en verschillende soorten grafieken zijn daarin opgenomen als speciale gevallen van grafieken. Dit heeft echter geen enkele invloed op de uitgebreide mogelijkheden die deze spreadsheet-editor biedt om gegevens in de vorm van grafieken weer te geven.

Hoe teken je een grafiek in Excel
Hoe teken je een grafiek in Excel

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Excel en laad een spreadsheet met de gegevens die erin moeten worden geplot. Of maak een nieuw document aan en vul het met de benodigde gegevens.

Stap 2

Selecteer het cellenbereik in het werkblad dat u wilt plotten. Naast de gegevens zelf, kunt u een kolom selecteren met een rij die koppen bevat. In dit geval geven de waarden uit de cellen van de linkerkolom de verdelingen van de horizontale as (X-as) van de grafiek aan, en de waarden van de bovenste regel in de legenda geven de overeenkomstige regels van de grafiek. Het wordt aanbevolen dat het aantal gegevenskolommen, en dus het aantal lijnen dat tegelijkertijd op de grafiek wordt weergegeven, niet meer dan zeven is.

Stap 3

Selecteer het tabblad "Invoegen" in het menu van de spreadsheet-editor en klik op het pictogram "Grafiek" in de groep "Diagram" met opdrachten. Selecteer de meest geschikte uit de vervolgkeuzelijst met zeven ontwerpopties. De spreadsheet-editor maakt een grafiek op basis van de lay-out die u hebt geselecteerd, opgebouwd uit de gegevens in de geselecteerde tabelcellen. Hierbij worden de standaard uiterlijk-instellingen gebruikt. Om ze te wijzigen, voegt Microsoft Excel nog drie extra toe aan de menutabs - "Ontwerp", "Formaat" en "Lay-out".

Stap 4

Vervang indien nodig de skin die door de spreadsheeteditor wordt gebruikt bij het maken van de grafiek. Om dit te doen, zijn er op het tabblad "Ontwerp" de vervolgkeuzelijsten "Grafiekstijlen" en "Grafieklay-outs". Naast het kiezen van vooraf ingestelde opties, kunt u uw eigen diagramontwerpoptie maken op basis daarvan met behulp van de hulpmiddelen op de tabbladen Opmaak en Lay-out.

Stap 5

Sla de bewerkte versie van het kaartontwerp op als u van plan bent dit in de toekomst te gebruiken. Om dit te doen, is er op het tabblad "Ontwerp" een knop geplaatst in de opdrachtgroep "Type". In de groep commando's "Data" is er een pictogram dat de coördinaatassen verwisselt, dat wil zeggen, de gegevens transponeren. Een andere knop in deze groep opdrachten is ontworpen om het bereik van cellen te wijzigen op basis waarvan de grafiek is opgebouwd.

Aanbevolen: