Een Grafiek Per Functie Plotten In Excel

Inhoudsopgave:

Een Grafiek Per Functie Plotten In Excel
Een Grafiek Per Functie Plotten In Excel

Video: Een Grafiek Per Functie Plotten In Excel

Video: Een Grafiek Per Functie Plotten In Excel
Video: Twee sets gegevens op één grafiek in Excel 2024, Mei
Anonim

Excel-spreadsheetsoftware biedt enorme mogelijkheden voor digitale informatieverwerking. Maar geen enkele tabel kan het proces zo duidelijk weergeven als de grafiek van de functie die het beschrijft. In Excel is er ook een dergelijke mogelijkheid in het menu-item Invoegen - Grafiek (voor Microsoft Office 2003).

Een grafiek per functie plotten in Excel
Een grafiek per functie plotten in Excel

Noodzakelijk

Microsoft Excel 2003-software

instructies:

Stap 1

Open een blanco vel werkmap Microsoft Excel 2003. Bedenk met welke stap je de punten op de grafiek van de functie in de tabel moet berekenen. Hoe complexer de grafiek van de functie, hoe kleiner de stap die u moet nemen om nauwkeuriger te plotten. Vul in de eerste kolom van de tabel voor de waarden van het functieargument de eerste twee kleinste waarden uit het interessebereik in. Selecteer ze daarna met een blok met de "muis".

Stap 2

Verplaats de muiscursor naar de rechter benedenhoek van het geselecteerde bereik, het zal de vorm aannemen van een zwart kruis. Druk op de linkerknop en schuif naar beneden, waarbij de cursor aan het einde van het gewenste bereik stopt. Hiermee wordt de kolom met het functieargument gemaakt. Als u bijvoorbeeld een grafiek van een functie in het bereik (-10; 10) wilt krijgen met een stap van 0, 5, zijn de eerste twee waarden -10 en -9, 5, en u moet stop de cursor nadat het cijfer 10 in de kolom verschijnt.

Stap 3

Om een kolom met waarden te maken, plaatst u de cursor in de cel naast de kleinste waarde van het argument en drukt u op "=". Typ daarna de functieformule in plaats van het argument (de "x"-waarde), waarbij u constant op de "muis" op de aangrenzende cel klikt. Nadat de formule is getypt, drukt u op de Enter-toets. De functiewaarde voor het argument uit de eerste kolom verschijnt in de cel. Plaats de cursor op deze functiewaarde. Verplaats de muiscursor naar de rechterbenedenhoek van de cel en zie een zwart kruis, sleep het naar het einde van het bereik door op de linkerknop te drukken. De kolom geeft de functiewaarden weer die overeenkomen met de argumenten in de eerste kolom.

Stap 4

Selecteer "Invoegen" - "Grafiek" in het menu. Selecteer in het geopende venster "Spot". Selecteer aan de rechterkant van het venster de grafiekweergave "Spreidingsdiagram met waarden verbonden door vloeiende lijnen zonder markeringen". Klik volgende". Stel in het geopende venster een punt in op het item "Rijen in: kolommen". Klik op het selectievakje rechts van de regel "Bereik" en druk op de linkermuisknop om het volledige bereik van argumenten en waarden te selecteren. Klik op het tabblad van hetzelfde venster "Series" en geef in de regel "X-waarden" met de "muis" het bereik van argumenten op. Klik twee keer op de knop Volgende en vervolgens op Voltooien. De resulterende grafiek zal veranderen op basis van wijzigingen in de formule. In andere versies is het algoritme vergelijkbaar en verschilt het alleen in details.

Aanbevolen: