Hoe Teken Je Een Grafiek In Delphi

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Grafiek In Delphi
Hoe Teken Je Een Grafiek In Delphi

Video: Hoe Teken Je Een Grafiek In Delphi

Video: Hoe Teken Je Een Grafiek In Delphi
Video: Hoe teken je een grafiek bij een formule? (havo/vwo 1) - WiskundeAcademie 2024, Mei
Anonim

Delphi is een software-ontwikkelomgeving die al lang een veelgebruikt hulpmiddel is voor veel gebruikers, en niet alleen voor degenen die serieus met programmeren bezig zijn. Dit programma is gemakkelijk te leren en heeft uitbreidbare functionaliteit.

Hoe teken je een grafiek in Delphi
Hoe teken je een grafiek in Delphi

instructies:

Stap 1

Gebruik de component TChart om een grafiek in Delphi te maken. Het is een container met objecten (reeks gegevens, gekenmerkt door verschillende weergavestijlen). Plaats dit onderdeel op het formulier of gebruik de diagramwizard.

Stap 2

De wizard wordt gestart met het volgende commando: "Bestand" - "Nieuw" - "Overige". Selecteer vervolgens het tabblad Zakelijk in het venster dat verschijnt en vervolgens "Grafiekwizard". Selecteer of de database zal worden gebruikt.

Stap 3

Denk na over het uiterlijk van het diagram - het zal twee- of driedimensionaal zijn. Schakel indien nodig de selectievakjes Labels weergeven en Legenda weergeven in. Dit is waar de Delphi-diagrammen eindigen.

Stap 4

Klik op de knop "Voltooien". U ziet een nieuw formulier in de formulierontwerper met een grafiekobject erop. De grafiek wordt gevuld met willekeurig gegenereerde waarden (als je hem hebt gebouwd zonder een database te gebruiken). Dan kunt u ze naar eigen goeddunken vervangen door andere.

Stap 5

Dubbelklik met de linkermuisknop op het werkstuk - u wordt naar de "Graph Editor" verplaatst. Stel de eigenschappen, serie hier in. In de editor wordt de inhoud ervan weergegeven als een notitieblok met tabbladen.

Stap 6

Op de tabbladen van de kaartpagina, de vereiste kaartparameters. Stel de serie in op het tabblad "Series" van het schema. Op het tabblad "Algemeen" kunt u het volume van de grafiek instellen, inspringingen vanaf de randen, de mogelijkheid om te vergroten. Welnu, op het tabblad "Assen" moet u hun eigenschappen instellen.

Stap 7

Vervolgens moet u de schaal van waarden instellen op het bijbehorende tabblad. U kunt ook het vakje naast "Automatisch" aanvinken, zodat het schalen automatisch gebeurt. Stel in het tabblad "Titel" de tekst van de astitels, lettertypen en hoeken van het werkstuk in. Stel op het tabblad Label de aslabels in. U kunt de grafiek ook driedimensionaal maken, grafieken met meerdere pagina's instellen, "muur".

Aanbevolen: