Hoe Maak Je Een Grafiek In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Grafiek In Excel
Hoe Maak Je Een Grafiek In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Grafiek In Excel

Video: Grafiek maken in Microsoft Excel; 2022, November
Anonim

Elke tekst, zelfs een zeer geletterde en betekenisvolle, vereist illustraties. Als het veel verschillende vergelijkende gegevens, tabellen, bevat, ontstaat de wens om ze niet alleen in de vorm van droge getallen te zien, maar ook in de vorm van grafieken en diagrammen. Ze laten duidelijker zien wat er in tabelvorm wordt gepresenteerd. Bovendien kan dit worden gedaan zonder de hulp van allerlei grafische editors, rechtstreeks in het programma waar u de tabellen hebt voorbereid - in Excel.

Hoe maak je een grafiek in Excel
Hoe maak je een grafiek in Excel

instructies:

Stap 1

Maak eerst de gewenste tabel. Neem aan dat de grafiek twee assen heeft: horizontaal (X-as) en verticaal (Y-as). Dienovereenkomstig zullen dit in de tabel kolommen en rijen zijn. De namen van de kolommen en rijen zullen hierna de namen van de assen zijn. Voorbeeld van een tafel.

Nadat de tabel is gemaakt, selecteert u deze en klikt u op de knop "Grafiekwizard". Het bevindt zich standaard op de standaardwerkbalk naast het helppictogram. De Kaartwizard (stap 1 van 4): het venster Kaarttype wordt geopend. Selecteer in dit venster de grafiekoptie die het beste bij u past. Om erachter te komen hoe uw gegevens er op de een of andere manier uit zullen zien, is er een knop "Bekijk resultaten". Klik erop en houd het een tijdje vast - op de plaats "Bekijken" wordt een grafiek weergegeven met betrekking tot uw tabel. Als u niet degene die u nodig hebt tussen de standaarddiagrammen hebt gevonden, kijk dan op het tabblad "Niet-standaard".

Stap 2

Nadat u het type grafiek hebt bepaald, klikt u op de knop "Volgende" - ga naar stap 2. Boven in het venster ziet u een voorbeeld van uw toekomstige grafiek, en vervolgens is "bereik" het geselecteerde gebied. Als u in het begin bent vergeten de tabel te selecteren, of de selectie wilt wijzigen, wijzigt u deze hier. Door de aanwijzer "Rijen in rijen / kolommen" te wijzigen, kunt u ook de gegevens langs de X- en Y-as wijzigen. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar, als u het niet leuk vindt, breng het dan terug zoals het was.

Stap 3

Bij stap 3 kunt u alle benodigde parameters instellen: de aanduiding van de assen, de kleur en dikte van lijnen, vullingen, markeringen, lettertype, enz. Maak het ook hier in het tabblad "Legend" aan (door de bijbehorende box), definieer de positie door in relatie tot het schema. De legenda is nodig om direct te zien welke gegevens op de grafiek wat betekenen. Hier kunt u tabelgegevens aan de grafiek toevoegen.

Stap 4

Kies bij de laatste stap hoe u de gemaakte grafiek, grafiek wilt zien - op hetzelfde blad als de tabel of op een ander blad (u kunt elk bestaand blad in het boek selecteren of een nieuw blad maken). Nadat u hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Voltooien". Je grafiek ziet er als volgt uit.

Stap 5

Als u om de een of andere reden plotseling niet tevreden bent met het resultaat, kunt u dit eenvoudig oplossen. U kunt de grafiek er direct in corrigeren (door met de rechtermuisknop te klikken in het contextmenu) of in het hoofdmenu "Grafiek". De subitems van dit tabblad bevatten alle vier de hierboven besproken stappen.

Nu weet u dat u door de gegevens in de hoofdtabel te wijzigen, onmiddellijk een bijgewerkte grafiek krijgt. De voordelen liggen voor de hand: u hoeft niet elke keer een nieuw schema te maken, maar werkt het minstens elk uur bij. Het is op dit principe dat verschillende dagelijkse, maandelijkse en andere rapporten worden gevormd - kleurrijk en duidelijk.

Populair per onderwerp