Wat Is De Snelste Browser Voor Windows 7

Inhoudsopgave:

Wat Is De Snelste Browser Voor Windows 7
Wat Is De Snelste Browser Voor Windows 7

Video: Wat Is De Snelste Browser Voor Windows 7

Video: Wat Is De Snelste Browser Voor Windows 7
Video: Top 5 Best Web Browsers (2021) 2024, Mei
Anonim

De concurrentie tussen browsers neemt elk jaar toe. Ze concurreren op veel punten: beveiliging, functionaliteit, ondersteuning van standaarden. Maar de belangrijkste parameter is snelheid.

Wat is de snelste browser voor Windows 7
Wat is de snelste browser voor Windows 7

Een internetbrowser kiezen is niet moeilijk: je hoeft alleen maar een van de populaire browsers te downloaden en na een tijdje zul je er zeker aan wennen. Maar om het proces van kennismaking met de browser zo comfortabel mogelijk te maken, moet u nog steeds een beetje over elk van hen weten. Er zijn eigenlijk heel veel internetbrowsers, maar de meest populaire zijn Chrome, Firefox, Opera en Internet Explorer.

Internet Explorer en Opera

Gebruikers maken vaak grapjes dat Internet Explorer is gemaakt om andere browsers te downloaden. Het heeft weinig voordelen, maar voor een gewone gebruiker die informatie moet zoeken of verschillende inhoud moet downloaden, is deze browser voldoende. Deze browser is beschikbaar in elke Windows en hoeft niet geïnstalleerd te worden. Het bespaart ook de levensduur van de batterij op een laptop en vereist minder RAM dan alle andere browsers. Een groot nadeel is dat de browser erg traag is. Hoewel in de nieuwste versies de ontwikkelaars dit probleem hebben aangepakt.

Opera is de gemakkelijkste browser om te leren. Opera gaat heel goed om met veel openstaande bladwijzers, heeft een handige downloadmanager, alle populaire zoekmachines zijn ingebouwd in de zoekbalk, het is mogelijk om van thema te veranderen, enz. Een van de nadelen is de lage snelheid van hardwareversnelling en de slechte snelheid van scriptverwerking.

Mozilla Firefox en Google Chrome

Firefox-browser (ook wel "fox" genoemd) heeft een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface. In eerste instantie heeft de browser alleen de meest noodzakelijke functies, maar deze kunnen worden uitgebreid met applicaties. Er zijn nogal wat plug-ins en extensies voor Firefox, en sommige zijn er speciaal voor gemaakt.

De voordelen van deze browser zijn onder meer een hoog niveau van gegevensbeveiliging (inclusief opgeslagen wachtwoorden), gegevenssynchronisatie tussen Firefox-browsers op andere apparaten en hardwareversnelling bij het downloaden van video's. In verschillende tests (voor prestaties, downloadsnelheid, ondersteuning voor webtechnologieën, enz.) presteert de Mozilla Firefox-browser in bijna alle parameters bovengemiddeld.

Wat betreft de Google Chrome-browser, deze heeft geen gelijke in snelheid. Het is de snelste en minst resource-intensieve browser. De browser heeft een ongebruikelijk ontwerp, dat verstoken is van bijna alle interface-elementen, op een paar onopvallende knoppen na. Maar het aantal extensies en games is gewoon enorm.

Een van de voordelen van Chrome is de enige regel die wordt gebruikt om zowel het adres van sites in te voeren als om naar informatie te zoeken, crashcontrole, waardoor de browser blijft werken tijdens een fout in een van de bladwijzers, waarbij de gebruiker wordt gewaarschuwd voor kwaadwillende sites, enz. Een van de nadelen van Chrome zijn de slechte prestaties met een groot aantal openstaande bladwijzers (terwijl de browser veel RAM "vreet").

Dus als je de snelste browser voor Windows 7 wilt, dan is dit zeker Chrome. Maar vergeet niet dat een browser die in het ene voorop loopt, in iets anders zal falen. Dus bij het kiezen van een browser is het de moeite waard om niet alleen rekening te houden met de snelheid van zijn werk.

Aanbevolen: