Wat Te Doen Als Een Virus De Browser Blokkeert En Waarom Dit Gebeurt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Een Virus De Browser Blokkeert En Waarom Dit Gebeurt?
Wat Te Doen Als Een Virus De Browser Blokkeert En Waarom Dit Gebeurt?

Video: Wat Te Doen Als Een Virus De Browser Blokkeert En Waarom Dit Gebeurt?

Video: किसी भी Browser से Virus कैसे हटाते हैं? इस वीडियो में सीखिये।Best For Browser's. 2022, December
Anonim

Als u de informatie van de ontwikkelaars van antivirusprogramma's vertrouwt, is het meest populaire nu het virus, dat voornamelijk de browser aanvalt en blokkeert. Bovendien wordt hun prevalentie elk uur meer en meer. Het is daarom geen feit dat een dergelijk probleem u niet zal treffen. Natuurlijk zijn er een groot aantal virussen op internet. Zelfs het meest betrouwbare antivirusprogramma kan ze niet veilig houden. Het is echter noodzakelijk om uw computer van tijd tot tijd op virussen te controleren. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende situaties die u kunt tegenkomen tijdens het surfen op internet.

Virus
Virus

Voordat u een browser opent of verbinding maakt met internet, is het raadzaam antivirusprogramma's in te schakelen. Aangezien ze zeer snel verouderd raken, moeten ze regelmatig worden bijgewerkt. Je hoeft het niet elke keer handmatig te doen, maar zet de automatische update in de programma-instellingen.

Hoe virusadvertenties uit de browser te verwijderen

Fraudeurs gebruiken zo'n truc vaak als een dialoogvenster dat verschijnt, waarin het virus vraagt ​​om een ​​sms naar een bepaald nummer te sturen, terwijl er reclame wordt getoond die niet altijd even fatsoenlijke inhoud heeft. Gebruikers die onlangs op internet zijn geweest, noemen deze situatie een virusadvertentie. Pornografische afbeeldingen die verschijnen wanneer u uw browser start, helpen meestal bij het identificeren van dit probleem.

Het is vrij eenvoudig om van deze situatie af te komen als het in Internet Explorer is gebeurd. Volg hiervoor in de browser de link Service en klik op het item Add-ons. Selecteer vervolgens Werkbalk en extensies. Nu moet u de extensies één voor één uitschakelen. In dit geval moet u elke keer dat u de browser opnieuw start, controleren of de advertentie blijft staan. Na het vinden van de extensie van het virus, is het raadzaam om alle beveiligde instellingen terug te zetten.

Hoe het browserblokkerende virus in Opera te verwijderen

Als u zich afvraagt ​​hoe u het virus kunt verwijderen dat de browser in Opera blokkeert, moet u het volgende doen. Start eerst uw browser. Daarin moet je naar het menu Extra gaan en Instellingen selecteren. Klik in het geopende tabblad op Geavanceerd - Inhoud - JavaScript configureren.

De regel met de knop Bladeren moet leeg zijn. Als er opschriften zijn, worden deze verwijderd en wordt op de OK-knop gedrukt. Na het herstarten van de browser zou het advertentievirus moeten verdwijnen. Als dit niet gebeurt, moet u op zoek naar andere manieren om het virus te verwijderen.

Welke virussen worden gevonden en hoe ze werken

Onlangs zijn verschillende online fraudegevallen frequenter geworden. Een van de meest populaire is de situatie waarin het virus de browser blokkeert, in dit geval om de telefoon vraagt, een pop-upvenster dat voor de hoofd Yandex verschijnt. In dit geval wordt de gebruiker misleid en belooft hem een ​​prijs van een geldsom, die zal worden overgemaakt naar een mobiele telefoon.

Bovendien kan bij het openen van bepaalde webbronnen het opschrift "uw browser is geblokkeerd" verschijnen. Om de situatie te verhelpen, moet het virus een sms naar het opgegeven nummer sturen. Meestal wordt dit uitgelokt door een "Trojan". Dat laatste helpt trouwens niet altijd zeker. Als een virus websites in de browser blokkeert, is het heel goed mogelijk dat zelfs als de computer normaal opstart na het verzenden van een sms, het Trojaanse paard in andere programma's blijft.

Als u een betrouwbare antivirus heeft, waarschuwt deze meestal dat de site onveilig is voor uw computer. Dergelijke pagina's moeten worden vermeden, in geen geval na het volgen van een link.

In gevallen waarin u de situatie niet alleen aankunt, is het beter om onmiddellijk een specialist uit te nodigen. Mogelijk moet u uw systeem opnieuw installeren of uw schijven formatteren.Om dergelijke problemen in eerste instantie niet tegen te komen, probeert u verdachte bronnen op internet te vermijden en ook bijgewerkte antivirusprogramma's te gebruiken.

Populair per onderwerp