Kleuren Wisselen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Kleuren Wisselen In Photoshop
Kleuren Wisselen In Photoshop

Video: Kleuren Wisselen In Photoshop

Video: Kleuren Wisselen In Photoshop
Video: Les 291 Photoshop - Kleur veranderen van het shirt 2024, April
Anonim

De grafische editor Photoshop van Adobe is erg populair en behoeft geen introductie. Met zijn hulp kunt u niet alleen bestaande afbeeldingen verwerken, collages en fotomanipulaties maken, maar ook tekenen. Voor kunstenaars biedt het programma veel flexibele tools en kleurenpaletten. Als je bezig bent met digitaal schilderen en de mogelijkheden van Photoshop hebt bestudeerd, kun je alle fantasieën op het scherm belichamen.

U kunt kleuren op plaatsen wisselen met Tint / Verzadiging
U kunt kleuren op plaatsen wisselen met Tint / Verzadiging

De voor- en achtergrondkleuren wijzigen

Photoshop heeft veel tools. Ze zijn allemaal verzameld op de verticale werkbalk "Extra", die zich in het linkergedeelte van het hoofdprogrammavenster bevindt. Onderaan het paneel zie je twee gekleurde vierkanten. Dit zijn knoppen voor het regelen van de werk- (hoofd) en achtergrondkleur. De kleur van het voorste vierkant komt overeen met de werkkleur en het achterste vierkant met de achtergrondkleur. De hoofdkleur is standaard ingesteld op zwart en de achtergrondkleur is wit.

Om de voor- en achtergrondkleuren om te wisselen, klikt u op de gebogen pijl in het deelvenster Gereedschappen rechts van de beschreven vierkanten. Of druk op de sneltoets x. Als u snel naar de standaardkleuren wilt terugkeren, gebruikt u de sneltoets d. Of klik op het pictogram Standaard voor- en achtergrondkleuren.

Een verloop omdraaien

Om een vloeiende overgang van de ene kleurtint naar de andere te maken, gebruikt Photoshop het gereedschap Verloop - "Verloop". Standaard worden de voor- en achtergrondkleuren gebruikt om het verloop te maken. U kunt de kleur en andere instellingen van deze tool wijzigen in de "Gradient Editor" - Verloop bewerken. Om dit te doen, klikt u eenvoudig op het pictogram op het vooraf ingestelde pictogram.

In de editor kunt u niet alleen de twee originele kleuren wijzigen, maar ook nieuwe tinten toevoegen. En pas daarnaast de gradatie van de overgang en transparantie aan. Schakel het selectievakje Omgekeerd in om de kleuren van het verloop om te wisselen. Deze functie is handig omdat deze onmiddellijk beschikbaar is in het instellingenpaneel, het is niet nodig om de editor opnieuw te openen en de kleurschuifregelaars te verplaatsen.

Aanpassingslaag tint/verzadiging

U kunt de kleuren op plaatsen in de afbeelding verwisselen met behulp van de aanpassingslaag Tint / Verzadiging. In dit geval wordt de vervanging gemaakt door de ene kleur door een andere te vervangen. Als het menu Bewerken is ingesteld op Master, heeft de schuifregelaar Tint invloed op alle kleuren in de afbeelding. Wanneer u het verplaatst, verandert de groene kleur in rood, blauw in groen, enzovoort.

Om alleen bepaalde kleuren in de afbeelding te vervangen, moet u het gewenste bereik selecteren door het op te geven in de vervolgkeuzelijst Bewerken. Als u bijvoorbeeld rode pixels wilt vervangen door groene, selecteert u de optie Rood en stelt u de schuifregelaar Tint in op +50. Om vloeiende kleurovergangen te garanderen, maakt Photoshop automatisch de randen van de rode gebieden glad. De standaard hoeveelheid vervaging is 30 pixels.

De schuifregelaar Verzadiging wijzigt de verzadiging van de kleur. De waarde van deze parameter kan variëren van -100 (wat betekent volledige verkleuring) tot +100 (in dit geval worden de kleuren onnatuurlijk helder). Daarom volstaat het om, om een kleur van de afbeelding door grijs te vervangen, het gewenste bereik in de lijst Bewerken te selecteren en de verzadigingswaarde in te stellen op 100.

Aanbevolen: