Kleuren Aanpassen Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Kleuren Aanpassen Op Een Laptop
Kleuren Aanpassen Op Een Laptop

Video: Kleuren Aanpassen Op Een Laptop

Video: Kleuren Aanpassen Op Een Laptop
Video: Windows 10 - kleuren aanpassen 2024, April
Anonim

Wanneer u uw laptop voor het eerst hebt gekregen, moet u deze eerst instellen voor bruikbaarheid. In het bijzonder is het noodzakelijk om het scherm aan te passen, dit heeft de eerste prioriteit. Hoe het correct te doen?

Kleuren aanpassen op een laptop
Kleuren aanpassen op een laptop

Het is nodig

  • - notitieboekje;
  • - Ati Catalist Controlecentrum;
  • - Adobe-gamma;
  • -Corel Draw.

instructies:

Stap 1

Pas de kleurkanaalinstellingen aan met het hulpprogramma voor de grafische kaart om de weergave van kleuren in de laptop aan te passen. Om dit te doen, maakt u eerst een scherm van het bureaublad in het Corel Draw-programma, rangschikt u de kleuren in verschillende kolommen, maakt u de overgang van het meest verzadigde naar wit. Probeer vanaf deze afbeelding de niveaus te veranderen en probeer een normaal resultaat te bereiken.

Stap 2

Pas de kleuren van de laptop aan met Adobe Gamma, waarmee u de kleuren van de monitor kunt aanpassen en een reeds geconfigureerd kant-en-klaar profiel kunt laden bij het laden van het besturingssysteem. Stel voor het aanpassen eerst de kleurtemperatuur in. Hoe hoger de waarde, hoe blauwer het scherm zal verschijnen. Bekijk het met elke grijsschaal. Maak zo'n afbeelding in een willekeurige editor, druk deze af op een printer (met behulp van de modus "Grijswaarden"). Vergelijk de afbeelding op papier met het scherm, probeer de schermweergave dicht bij het papier te plaatsen. Klik op de knop "OK" om de instellingen voor het kleurengamma van het scherm op te slaan. Het programma zal aanbieden om het huidige bestand met de instellingen te overschrijven, het is beter om een nieuw bestand te maken en ze daar op te slaan.

Stap 3

Voeg Adobe Gamma toe aan het opstarten. Kopieer hiervoor de programmasnelkoppeling, ga naar het programma "Verkenner", selecteer "Programma's" en vervolgens de map "Opstarten" en plak de gekopieerde snelkoppeling daar. Hierdoor kan het programma opstarten met het besturingssysteem en de weergave-instellingen instellen met behulp van het profiel dat u hebt geconfigureerd.

Stap 4

Pas de helderheid en het contrast van je laptopscherm aan. Op het frontpaneel bevinden zich geen knoppen voor het aanpassen van de helderheid en het contrast. Om de helderheid aan te passen (deze functie wordt door de meeste notebooks ondersteund), houdt u de Fn-toets ingedrukt en drukt u op de softkey helderheid omlaag of omhoog. Selecteer bij het kalibreren van schermkleuren op een laptop de instelling voor maximale helderheid.

Aanbevolen: