Hoe Kleuren In Een Foto Helderder Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Kleuren In Een Foto Helderder Te Maken
Hoe Kleuren In Een Foto Helderder Te Maken

Video: Hoe Kleuren In Een Foto Helderder Te Maken

Video: Hoe Kleuren In Een Foto Helderder Te Maken
Video: Donkere onderbelichte foto lichter maken. 2024, April
Anonim

Een foto gemaakt bij weinig licht met automatische instellingen kan er dof uitzien in vergelijking met de heldere kleuren die je waarneemt tijdens het fotograferen. Natuurlijk kun je teruggaan, de kleurbalans aanpassen en nog een foto maken. Als dit niet mogelijk is, gebruik dan de kleurcorrectietools in Photoshop.

Hoe kleuren in een foto helderder te maken
Hoe kleuren in een foto helderder te maken

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad de bewerkte afbeelding in een grafische editor en maak een kopie van de bestaande laag. Dit kan gedaan worden met de optie Laag dupliceren in het menu Laag. Deze actie maakt het mogelijk om het filter niet op de originele foto toe te passen, maar op de kopie ervan en het resultaat van de correctie te vergelijken met de originele foto.

Stap 2

Kleurverzadiging in Photoshop kan worden verhoogd met behulp van het Hue / Saturation-filter. Om ermee te werken, opent u het instellingenvenster met de optie Tint / Verzadiging in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding.

Stap 3

Selecteer in de vervolgkeuzelijst Bewerken de kleur waarvan u de verzadiging wilt verhogen: rood, geel, groen, cyaan, blauw of oranje en wijzig de parameter Verzadiging door de schuifregelaar naar rechts te verplaatsen of door een numerieke waarde in te voeren in de vak naast de schuifregelaar.

Stap 4

Wanneer u de verzadiging van afzonderlijke kleuren wijzigt, is het mogelijk dat de veranderlijke kleur niet alleen aanwezig is in het onderwerp dat u fotografeerde, maar ook in de digitale ruis in de schaduwen. Door de kleurverzadiging te verhogen, kan deze ruis in al zijn glorie verschijnen. Om dit effect te voorkomen, sluit u het filtervenster door op het kruis in de rechterbovenhoek te klikken, selecteert u een van de tools van de Lasso-groep en selecteert u het gebied van de afbeelding waarin u de verzadiging van een bepaalde kleur moet verhogen.

Stap 5

Als de ruis van de kleur, waarvan u de verzadiging gaat verhogen, zich in een klein deel van de afbeelding bevindt, selecteert u het gebied met de ruis en keert u de selectie om met de optie Inverse in het menu Selecteren.

Stap 6

Voer het filter Tint / Verzadiging uit en pas de verzadiging van de geselecteerde kleur aan. Na het maken van een selectie wordt het filter alleen binnen de selectie toegepast.

Stap 7

Als alternatief kunt u het optreden van heldere kleurruis vermijden door de verzadiging van afzonderlijke kleuren met niet meer dan tien eenheden te verhogen. Met deze wijziging kunt u de kleuren bewerken zonder de ruis te beïnvloeden. Pas het filter toe op de afbeelding door op de knop OK te klikken.

Stap 8

Pas de helderheid en het contrast van het beeld aan met behulp van het filter Helderheid/Contrast uit dezelfde groep Aanpassingen.

Stap 9

Vergelijk het effect van de kleurverandering met de originele foto door de dekking van de bewerkte laag te vergroten. Dit kan worden gedaan door de schuifregelaar Dekking naar links in het lagenpalet te verplaatsen. Als blijkt dat de kleuren in de gewijzigde afbeelding te helder zijn, past u de transparantie van de laag waarop de filters zijn toegepast aan om de optimale combinatie van het origineel en de bewerkte afbeelding te verkrijgen.

Stap 10

Sla de foto op met de optie Opslaan als in het menu Bestand in jpg-indeling. Als u een afbeelding naar internet gaat uploaden, kunt u de opdracht Opslaan voor web in hetzelfde menu gebruiken om deze op te slaan.

Aanbevolen: