Hoe Het Spel Te Starten Met Behulp Van De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Hoe Het Spel Te Starten Met Behulp Van De Opdrachtregel
Hoe Het Spel Te Starten Met Behulp Van De Opdrachtregel

Video: Hoe Het Spel Te Starten Met Behulp Van De Opdrachtregel

Video: Hoe Het Spel Te Starten Met Behulp Van De Opdrachtregel
Video: Writing 2D Games in C using SDL by Thomas Lively 2024, April
Anonim

Veel gebruikers gebruiken voor alle uitgevoerde acties alleen de muis, waarmee u programma's kunt starten door te dubbelklikken, en objecten kunt slepen en neerzetten en ze kunt verwijderen. U kunt echter ook met een computer werken met tekstopdrachten die in alfanumerieke tekens in opdrachtregels zijn geschreven. Op deze manier kunt u niet alleen systeembestanden uitvoeren, maar ook games.

Hoe het spel te starten met behulp van de opdrachtregel
Hoe het spel te starten met behulp van de opdrachtregel

Noodzakelijk

Computer met besturingssysteem, spel met licentie

instructies:

Stap 1

De opdrachtregel is aanwezig in veel bestandsbeheerders, waaronder Norton Commander, Total Commander en FAR. Om het spel te starten via de opdrachtregel, klik je met de linkermuisknop op de opdracht "Start" en selecteer je "Uitvoeren" in het menu dat verschijnt. Nadat u het venster "Programma uitvoeren" in de regel "Openen" hebt geopend, voert u de naam van het programma in - "cmd.exe". Klik vervolgens op de knop "OK" of druk op de toets "Enter". Het venster met de regel "Openen" wordt ook opgeroepen door op een combinatie van twee toetsen te drukken - Win en R. Win is een toets in de linkerbenedenhoek van het toetsenbord met het Windows-symbool.

Stap 2

U kunt de opdrachtregel ook openen met behulp van de lijst met standaardprogramma's. Klik hiervoor op de knop "Start" en selecteer "Alle programma's" in het menu. Open vervolgens het item "Standaard" en voer uit de lijst met programma's die verschijnt de nodige - "Opdrachtregel" uit.

Stap 3

Daarna verschijnt er een "promptregel", die er meestal als volgt uitziet: C: Documenten en InstellingenGebruiker _. In dit geval wordt het pad naar de huidige map aangegeven. Hier C: - schijfnaam; - het backslash-teken dat wordt gebruikt om mappen te scheiden; Documenten en instellingen - mapnaam; Gebruiker is de naam van de submap. Navigeer vervolgens naar de map waar het spel zich bevindt. Gebruik hiervoor de opdracht "cd". Bijvoorbeeld: cd C: gamesfarcry (ga naar de C-schijf in de map "games", die de submap farcry bevat). Typ vervolgens de naam van het uitvoerbare bestand met de extensie. Bijvoorbeeld "farcry.exe".

Stap 4

Als je het spel moet starten met een extra parameter, dan wordt de vereiste parameter aangegeven achter de bestandsnaam met een extensie gescheiden door een spatie en een "-" teken. Als u bijvoorbeeld de parameter "devmode" in het Farcry-spel wilt instellen, typt u "farcry.exe –devmode".

Aanbevolen: