Hoe Een Linkshandige Muis In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Linkshandige Muis In Te Stellen
Hoe Een Linkshandige Muis In Te Stellen

Video: Hoe Een Linkshandige Muis In Te Stellen

Video: Hoe Een Linkshandige Muis In Te Stellen
Video: Tip van de week | Tip 35: Pas je muis instellingen aan op een MAC 2024, Mei
Anonim

Standaard is de computermuis altijd zo geconfigureerd dat het handig is voor rechtshandige mensen om ermee te werken. Maar het is mogelijk om hem, indien nodig, te configureren voor linkshandig gebruik.

Hoe een linkshandige muis in te stellen
Hoe een linkshandige muis in te stellen

Vaak moeten linkshandigen zich aanpassen aan het gebruik van de muis in de standaard rechtshandige modus, wanneer de belangrijkste, werkende muisknop de linker is en de rechtertoets het contextmenu opent. Desalniettemin is het opzetten van een computermuis voor linkshandige bediening voorzien en redelijk snel gedaan in bijna elk van de bestaande besturingssystemen.

Een linkshandige muis instellen in Linux Mint

Om de muis te configureren voor linkshandige bediening in dit besturingssysteem, moet u op de knop "Menu" in de linkerbenedenhoek van het scherm klikken, het item "Systeeminstellingen" selecteren en vervolgens "Muis en aanraakscherm" selecteren, ga naar het tabblad "Muis" en vink het vakje naast "Linkerhand" aan.

Een linkshandige muis instellen in het Ubuntu-besturingssysteem

Een linkshandige die Linux Mint gebruikt, kan een muis als volgt configureren: klik op de knop Systeemopties in het opstartprogramma, selecteer Muis en touchpad in het gedeelte Hardware en zet vervolgens in de optie Primaire knop de schakelaar op Rechts …

Een linkshandige muis instellen in Windows 7

Een linkshandige gebruiker die een Windows-gebruiker is, kan een muis configureren op basis van het volgende algoritme van acties: door op de knop "Start" op de Windows-taakbalk te klikken, selecteert u het menu-item "Configuratiescherm". Klik in het venster "Configuratiescherm" op de link "Hardware en geluiden", selecteer vervolgens het menu-item "Muis" en zet vervolgens op het tabblad "Knoppen" de schakelaar in de stand "Linkshandig".

Een linkshandige muis instellen op Mac OS

Om het handig te maken om de muis met de linkerhand te gebruiken voor eigenaren van Macintosh-computers, moet u op de Apple-afbeelding in de linkerbovenhoek van het scherm klikken, het item "Systeemvoorkeuren" selecteren in het menu dat wordt geopend. Selecteer vervolgens in het gedeelte "Hardware" het item "Muis". Zet vervolgens in het gedeelte "Hoofdmuisknop" de schakelaar in de positie "Rechts".

Linkshandige muis

Naast de mogelijkheid om een computermuis voor linkshandig gebruik te configureren in het besturingssysteem van een personal computer, is het mogelijk om een speciale ergonomische muis aan te schaffen voor een linkshandige. Dit type toestel heeft speciale uitsparingen in de behuizing, waardoor de muis gemakkelijk vast te pakken is met de duim en pink van de linkerhand.

Aanbevolen: