Hoe Een Muis Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Muis Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Een Muis Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Muis Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Muis Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: Hoe een draadloze muis op een laptop aan te sluiten 2024, Mei
Anonim

Moderne laptops en netbooks zijn vooral gericht op comfortabel werken en mobiliteit: ze kunnen in een gewone tas worden meegenomen, ze werken zonder extra apparaten. Voor veel gebruikers wordt het besturen van een laptop met een touchpad en toetsenbord echter een echte marteling. In dit geval is een muis nodig.

Hoe een muis op een laptop aan te sluiten
Hoe een muis op een laptop aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Moderne optische muizen zijn bedraad en draadloos. Om een bedrade muis op uw computer aan te sluiten, selecteert u een USB-muis uit de winkel. Sluit het apparaat aan op een USB-poort van uw computer en ga aan de slag. Voor bedrade muizen is geen installatie van speciale programma's vereist.

Stap 2

Draadloze muizen zijn veel mobieler dan bedrade muizen: ze kunnen op een afstand van enkele meters van de computer worden gebruikt, zonder dat ze verstrikt raken in de draden. Deze apparaten hebben echter ook kleine nadelen. Draadloze muizen gebruiken een batterij of oplaadbare batterij die op de muis is aangesloten. Door minder energieverbruik neemt de gevoeligheid van de muis af. Daarnaast moet je constant het batterijniveau in de muis in de gaten houden: de stroom kan op het meest ongelegen moment uitvallen.

Stap 3

Voordat u met de draadloze muis gaat werken, moet u speciale stuurprogramma's in het laptopsysteem installeren. Plaats de installatieschijf in uw computer. De driver-cd wordt verkocht met de muis.

Stap 4

Nadat het systeem de schijf heeft herkend, zal het aanbieden om programma's te installeren. Ga akkoord met alle systeemvereisten en installeer stuurprogramma's zonder iets in de instellingen te veranderen. Klik op "Installeren" en "OK" wanneer het systeem daarom vraagt.

Stap 5

Wanneer de muisstuurprogramma's zijn geïnstalleerd, sluit u de USB-muiszender aan op een poort op uw computer. Wacht tot het systeem het externe apparaat herkent.

Stap 6

Zet de "Aan"-knop op uw muis aan. Het maakt direct verbinding met de zender en helpt u uw laptop te bedienen.

Stap 7

Als Bluetooth op uw computer is geïnstalleerd, kunt u een draadloze Bluetooth-muis gebruiken. Hij zal ook werken op zijn eigen batterij, maar de verbinding met de laptop zal via Bluetooth verlopen.

Aanbevolen: