Hoe Kies Je Een Muis Voor Een Computer Of Laptop

Hoe Kies Je Een Muis Voor Een Computer Of Laptop
Hoe Kies Je Een Muis Voor Een Computer Of Laptop

Video: Hoe Kies Je Een Muis Voor Een Computer Of Laptop

Video: Hoe Kies Je Een Muis Voor Een Computer Of Laptop
Video: Hoe kies je de juiste muis? - BakkerElkhuizen 2024, April
Anonim

Als je handelt volgens het plan "je vond het mooi qua kleur of uiterlijk, dan moet je het nemen", dan is de insteek een beetje verkeerd. Er zijn veel meer parameters waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een muis voor uw computer of laptop.

Hoe kies je een muis voor een computer of laptop
Hoe kies je een muis voor een computer of laptop

1. Interface voor aansluiting op een computer. Misschien draadloos?

Meestal zijn in de uitverkoop bedrade muizen te vinden die op de USB-poort van uw computer kunnen worden aangesloten, maar er zijn ook muizen met een PS/2-connector (klein rond, met een paar dunne pinnen erin). Wanneer u tussen deze twee typen kiest, moet u gewoon kijken naar de aanwezigheid van de bovenstaande poorten in uw pc. Er is geen fundamenteel verschil in de werking van dergelijke muizen, maar onthoud dat u de muis niet op de PS / 2-poort moet aansluiten als de computer werkt (een dergelijke muis mag alleen worden aangesloten als de computer is uitgeschakeld).

Veel mensen kiezen voor een draadloze muis, omdat deze handiger en moderner is. Ja, het is handig als er geen "extra" draden op tafel liggen, maar we moeten niet vergeten dat zo'n muis meestal een grote massa heeft in vergelijking met een bedrade muis, omdat er batterijen in moeten worden gestoken, zodat de hand vasthoudt de draadloze muis wordt veel sneller moe. Ervaren gamers kennen nog een nadeel van een draadloze muis - vreemd genoeg raken de batterijen of batterijen in een draadloze muis leeg op het moment van de belangrijkste zoektocht;)

2. Muistype

Relatief recentelijk kenden we slechts één type computermuis - mechanisch, waarbij de bal informatie doorgaf over de beweging van de muis op de mat. Tegenwoordig is zo'n muis al een anachronisme, en moderne muizen zijn meestal optisch of laser. Op de doos staat het type muis aangegeven, daar vindt u ook informatie waarmee de gebruiker een conclusie kan trekken over het gemak van het gebruik van de muis - op welk type ondergrond de muis kan worden gebruikt. Lasermuizen kunnen, in tegenstelling tot optische muizen, zelfs op glazen oppervlakken werken, maar ook op gelakte, gepolijste, enz.

Vergeet ook niet de gevoeligheid van de muis (aangegeven op de verpakking in dots per inch (dpi)). Hoe hoger het getal in dpi, hoe groter de gevoeligheid van de muis, dat wil zeggen de nauwkeurigheid van de werking. Deze parameter is opnieuw belangrijk voor gamers, maar ook voor degenen die zich bezighouden met computergraphics.

3. Extra knoppen

Meestal kopen we goedkope min of meer standaard muizen, maar er zijn echte monsters met veel extra knoppen. Dergelijke muizen, individuele knoppen waarin je kunt programmeren en die ook verschillen in hoge resolutie, worden speciaal voor gamers geproduceerd en de prijs kan oplopen tot enkele duizenden roebel. Opgemerkt moet worden dat er veel muizen zijn voor gamers, en fabrikanten houden niet alleen rekening met de behoefte aan extra knoppen die de interactie met het spel versnellen, maar ook omwille van het comfort en het verhogen van de snelheid van het spel, zoals muizen kunnen een variabele lichaamsgeometrie en gewicht hebben.

как=
как=

4. Andere computermuizen

U kunt ook goedkope muizen vinden die alleen in kleinere afmetingen verschillen. Deze babymuizen zijn ontworpen voor laptops, omdat de muis die je meeneemt niet veel ruimte in beslag mag nemen en het gewicht zo klein mogelijk moet zijn.

Er zijn ook "massage" muizen, in een puistjes "huid"-voering. Ze moeten worden gekocht als een leuk, goedkoop cadeau. Ook "voor een geschenk" is een muis in de vorm van een auto, een speelgoedmuis of ander dier, een voetbal, enz. Draadloze en bedrade muizen in leuke hoesjes zijn voor bijna elke vakantie te vinden.

как=
как=

Dus welke computermuis moet je kopen? Dit hangt natuurlijk af van de mogelijkheden en wensen van de gebruiker zelf. Misschien zijn naast de prijs en resolutie van de muis ook de grootte en het gewicht van belang, want comfort tijdens langdurig werken is erg belangrijk voor de gezondheid.

Aanbevolen: