Hoe Vervang Ik Een Muis Door Een Toetsenbord?

Inhoudsopgave:

Hoe Vervang Ik Een Muis Door Een Toetsenbord?
Hoe Vervang Ik Een Muis Door Een Toetsenbord?

Video: Hoe Vervang Ik Een Muis Door Een Toetsenbord?

Video: Hoe Vervang Ik Een Muis Door Een Toetsenbord?
Video: Ik SPEELDE voor 1 DAG met MUIS u0026 KEYBOARD! 2024, April
Anonim

Verschillende handelingen met de muis worden gebruikt om de computer net zo vaak te bedienen als het indrukken van de knoppen op het toetsenbord. Soms doet zich echter een situatie voor waarin het gebruik van de muis moeilijk of gewoonweg onmogelijk is. Voor dergelijke gevallen biedt Windows een functie om de cursorbesturing te vervangen door op de overeenkomstige knoppen op het toetsenbord te drukken.

Hoe vervang ik een muis door een toetsenbord?
Hoe vervang ik een muis door een toetsenbord?

instructies:

Stap 1

De opname van niet-standaard methoden voor computerbesturing in het Windows-besturingssysteem is verplaatst naar een aparte applet van het Configuratiescherm. Om ernaartoe te gaan, klikt u op de knop "Start" en selecteert u het item met de naam "Configuratiescherm" in het hoofdmenu. Klik vervolgens op de naam van het gedeelte "Toegankelijkheid" en klik op de volgende pagina op de link "Muisinstellingen wijzigen" in het gedeelte "Toegankelijkheidscentrum".

Stap 2

U kunt deze applet op een andere manier uitvoeren. Een link ernaar wordt bijvoorbeeld in het hoofdmenu geplaatst - vouw het uit, ga naar de map Alle programma's, vervolgens naar de map Accessoires en ten slotte naar de map Toegankelijkheid. U kunt ook het zoekvenster in het hoofdmenu gebruiken - druk op de Win-toets, typ "spe" op het toetsenbord en druk op Enter.

Stap 3

Vink in de applet Toegankelijkheidscentrum het vakje aan naast Toetsenbordaanwijzer inschakelen en klik op OK of Toepassen. Daarna kunt u de muisaanwijzer verplaatsen met de toetsen op het extra (numerieke) toetsenbord. De cijfers 1 tot en met 9 (exclusief 5) bepalen de horizontale, verticale en diagonale beweging van de aanwijzer. De cijfertoets 5 komt overeen met een klik met de rechtermuisknop en brengt meestal het contextmenu van een geopende toepassing naar voren.

Stap 4

De snelheid van het verplaatsen van de cursor met behulp van de toetsen en enkele andere parameters kan worden gewijzigd in de instellingen. Om dit te doen, heeft de applet een aparte sectie, die wordt opgeroepen door op de link "Aanwijzerbesturing aanpassen" te klikken.

Stap 5

Windows biedt sneltoetsen om snel toetsenbordbesturing van de muisaanwijzer in of uit te schakelen. De standaard hiervoor is een combinatie van de linkertoetsen alt="Image" en Shift in combinatie met de NumLock-toets. Als u erop drukt, verschijnt er een dialoogvenster waarin u de activering van de modus moet bevestigen. Als u nogmaals op dezelfde combinatie drukt, wordt deze uitgeschakeld zonder bevestigingsvenster, maar met een pieptoon.

Aanbevolen: