Hoe Het Flikkeren Van De Monitor Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Flikkeren Van De Monitor Te Verwijderen
Hoe Het Flikkeren Van De Monitor Te Verwijderen

Video: Hoe Het Flikkeren Van De Monitor Te Verwijderen

Video: Hoe Het Flikkeren Van De Monitor Te Verwijderen
Video: Flikkerend Scherm 2024, April
Anonim

De computer biedt veel mogelijkheden, maar brengt ook enkele gevaren met zich mee. Het meest kwetsbare orgaan bij het werken op een computer zijn de ogen. Zelfs de modernste monitor kan, indien verkeerd ingesteld, een nadelig effect hebben op het zicht. Het beeld op de monitor wordt ververst met een gemiddelde frequentie van 65-100 Hz (65-100 keer per seconde). Dit is voldoende voor comfortabel werken, anders verschijnen er onaangename flikkeringen.

Hoe het flikkeren van de monitor te verwijderen
Hoe het flikkeren van de monitor te verwijderen

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u ervoor zorgen dat het flikkeren niet het gevolg is van een storing van de monitor. In dit geval zullen er naast flikkeren nog andere symptomen zijn. In deze situatie is de oplossing voor het probleem een servicecentrum of het kopen van een nieuwe monitor.

Stap 2

In de meeste gevallen treedt flikkering van de monitor op wanneer de stuurprogramma's van de videokaart of de monitor zelf niet correct zijn geïnstalleerd. Na het opnieuw installeren van het systeem, na het vervangen van de videokaart, na een systeemfout, zelfs bij het opnieuw opstarten met de CRT-monitor uitgeschakeld, kunnen stuurprogramma's crashen. De uitweg is eenvoudig. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer", ga naar "Eigenschappen" -> tabblad "Hardware" -> "Apparaatbeheer". Hier zijn we geïnteresseerd in 2 items: "Video-adapters" en "Monitors". Uitroeptekens mogen niet voor deze items worden verlicht en wanneer u ze opent, zou u de naam van het apparaat moeten zien. Het tegenovergestelde betekent een probleem met de apparaatstuurprogramma's. Het is noodzakelijk om stuurprogramma's voor uw apparatuur te vinden en te downloaden, meestal zijn deze beschikbaar op de websites van de fabrikanten. Het merk van het toestel is te zien op het toestel zelf. Na het installeren van de stuurprogramma's of als alles hiermee in orde is, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 3

Het flikkeren van de monitor kan worden verwijderd door de verversingssnelheid te verhogen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bureaublad en ga naar het adres: - Voor Windows XP. "Eigenschappen" -> tabblad "Opties" -> "Geavanceerd" -> tabblad "Monitor". Stel in de regel "Schermverversingssnelheid" de waarde in op minimaal 60 Hz. Daarnaast kunt u de schermresolutie wijzigen door een waarde van minimaal 1024 bij 768 in te stellen (voor monitoren met een 4:3 aspect ratio, voor de rest wordt de aanbevolen resolutie aangegeven in de gebruiksaanwijzing) - Voor Windows7. "Schermresolutie" -> "Geavanceerde opties". Stel in de regel "Schermverversingsfrequentie" in op minimaal 60 Hz. De afwezigheid van dergelijke parameters of de ineffectiviteit van het wijzigen van de verversingssnelheid duidt op problemen met de stuurprogramma's van de videokaart of met de videokaart zelf. Ga terug naar de vorige stap.

Aanbevolen: