Hoe Het Flikkeren Van Het Scherm Te Elimineren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Flikkeren Van Het Scherm Te Elimineren
Hoe Het Flikkeren Van Het Scherm Te Elimineren
Anonim

De hoeveelheid flikkering wanneer het scherm is ingeschakeld, is afhankelijk van de instellingen voor de verversingssnelheid op de monitor. Het concept van "verversingssnelheid" is van toepassing op lampmonitors, deze instellingen zijn niet belangrijk voor liquid crystal monitors. Het scherm van de meeste lampmonitoren wordt één keer per minuut ververst. Als deze instellingen niet geschikt voor u zijn, onderneem dan een paar stappen om het flikkeren van het scherm te verhelpen.

Schermflikkering elimineren?
Schermflikkering elimineren?

instructies:

Stap 1

Roep de component "Weergave" op. Open hiervoor het Configuratiescherm via het menu Start. Klik in de categorie "Ontwerp en thema's" met de linkermuisknop op het pictogram "Scherm" of selecteer een van de beschikbare taken bovenaan het venster. Als het "Configuratiescherm" op uw computer een klassieke uitstraling heeft, selecteert u meteen het gewenste pictogram.

Stap 2

Er is een andere manier: klik met de rechtermuisknop in een willekeurig deel van het "bureaublad" dat vrij is van bestanden en mappen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Eigenschappen" door erop te klikken met de linkermuisknop. Er wordt een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" geopend.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Opties" en klik op de knop "Geavanceerd" onderaan het venster. Deze actie zal een extra dialoogvenster openen "Eigenschappen: Monitor Connector Module en [naam van uw videokaart]".

Stap 4

Ga in een nieuw venster naar het tabblad "Monitor" en plaats een markering in het veld tegenover het opschrift "Modus verbergen die de monitor niet kan gebruiken". Zo voorkom je mogelijke problemen: als de vernieuwingsfrequentie van het scherm verkeerd is ingesteld, kan het beeld op de monitor instabiel zijn. Ook kan een onjuist geselecteerde frequentie leiden tot storingen in de apparatuur.

Stap 5

Gebruik de vervolgkeuzelijst in het gedeelte "Monitorinstellingen" om de gewenste waarde in het veld "Schermvernieuwingsfrequentie" in te stellen. Hoe hoger de verversingssnelheid van het scherm, hoe minder de monitor flikkert. De standaardwaarde is 100 Hz, hoewel uw monitor mogelijk andere frequenties ondersteunt. Controleer deze informatie in de documentatie of op de website van de fabrikant.

Stap 6

Nadat u de nodige wijzigingen hebt aangebracht, klikt u op de knop "Toepassen" in het venster met monitoreigenschappen. Antwoord bevestigend wanneer u wordt gevraagd om de nieuwe parameters te bevestigen. Klik op de OK-knop. U blijft achter met één venster "Eigenschappen: Weergave". Sluit het met de OK-knop of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster.

Stap 7

Als het uiterlijk van het bureaublad verandert wanneer u de vernieuwingsfrequentie wijzigt, stelt u de weergaveresolutie in op een leesbare resolutie in het venster met schermeigenschappen, klikt u op de knop "Toepassen" en sluit u het venster. Pas de grootte van het werkgebied op het scherm aan met behulp van de aanpassingsknoppen op de monitorbehuizing. Vergeet niet op het einde op de Degauss-knop te drukken.

Aanbevolen: