Waarom Werkt De Muis Niet Meer?

Waarom Werkt De Muis Niet Meer?
Waarom Werkt De Muis Niet Meer?
Anonim

De muis is al lang een vertrouwd kenmerk van een personal computer en werkt in de overgrote meerderheid van de gevallen zonder klachten. Maar soms wordt een pc-gebruiker geconfronteerd met een situatie waarin de muis helemaal niet meer werkt of niet werkt zoals zou moeten.

Waarom werkt de muis niet meer?
Waarom werkt de muis niet meer?

Een van de storingen van de manipulator kan schade zijn aan de microschakelaars die erin zitten. Met zo'n storing begint de muis slecht te reageren op het indrukken van een van de knoppen.

Een ander type fysieke storing is een draadbreuk op het punt waar ze uit de muisbehuizing komen. Dit gebeurt als de muis veel wordt gebruikt - bijvoorbeeld bij het werken met grafische programma's.

Slechte prestaties van draadloze muizen worden meestal geassocieerd met lege batterijen.

Als de muis vertraagt, dat wil zeggen, het bevriest periodiek een of twee seconden op het scherm, probeer dan de stuurprogramma's van het moederbord, de videokaart en de monitor opnieuw te installeren. In veel gevallen zal een van deze acties het probleem helpen oplossen.

Een andere reden voor de vertraging van de muis kan een slechte koeling van de videokaart zijn - controleer of de ventilator die erop is geïnstalleerd werkt en hoe schoon de radiator is. Als de radiator stoffig is, maak deze dan schoon. Dit moet natuurlijk gebeuren met de computer uitgeschakeld.

Slechte optische muisprestaties kunnen worden veroorzaakt door een muismat van slechte kwaliteit. Probeer te experimenteren met verschillende oppervlakken, meestal kun je de juiste vinden.

Een van de oorzaken van problemen met de muis kan een virusinfectie van de computer zijn. Werk uw antivirusdatabases bij en scan uw systeem volledig. Stel uw antivirusprogramma zo in dat het dagelijks wordt bijgewerkt, of beter nog, elk uur, dit bespaart u een hoop moeite.

Als u de reden voor de onjuiste werking van de muis niet kunt vinden, probeer dan op te starten vanaf een live-cd. Als het probleem met de muis verdwijnt, ligt het probleem niet in de hardware, maar in het besturingssysteem. Als u het probleem niet kunt vinden, installeert u het besturingssysteem opnieuw in de updatemodus. Deze herinstallatie heeft geen invloed op uw bestanden, programma's en instellingen, maar zal de OS-componenten bijwerken.

Aanbevolen: