Wat Te Doen Als De Muis Niet Werkt?

Wat Te Doen Als De Muis Niet Werkt?
Wat Te Doen Als De Muis Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als De Muis Niet Werkt?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Mouse Pointer not Working in Windows 10 (One Simple Solution) 2023, Februari
Anonim

Het is het handigst om in een Windows-omgeving met meerdere vensters te werken met behulp van een muismanipulator, of een muis, zoals dat gewoonlijk wordt genoemd. Een paar keer drukken op de rechter- en linkertoets maakt het mogelijk om alle commando's van het contextmenu te gebruiken, tussen taken te schakelen en systeemprocessen te beheren. Daarom kan het falen van de muis het werk van de gebruiker ernstig bemoeilijken.

Wat te doen als de muis niet werkt?
Wat te doen als de muis niet werkt?

Als de muis is aangesloten op de systeemeenheid via de PS/2-connector (een ronde aansluiting op het achterpaneel, waar soms een muisafbeelding op staat), kan deze niet "hot" worden aangesloten of losgekoppeld, d.w.z. als de computer aan staat. Er kan een kortsluiting optreden, waarvoor de PS/2-poorten erg gevoelig zijn.

Als u ziet dat de cursor niet beweegt en het systeem niet reageert op muisdrukken, sluit u de computer af met het toetsenbord. Druk op Ctrl + Esc of Win om het menu Start te openen. Gebruik de Pijl-omlaag en Enter om de opdracht Afsluiten te selecteren en bevestig het afsluitverzoek door op OK te drukken.

Koppel de muiskabel los van de poort en zorg ervoor dat u de pinnen van de elektroden niet verbuigt, sluit deze opnieuw aan - het probleem kan een losse verbinding zijn. Zet uw computer aan. Als de muis werkt, heb je alles goed gedaan.

USB-poorten zijn hot-pluggable. Als de via USB aangesloten muis echter niet werkt, moet u de systeemeenheid toch uitschakelen voordat u de connector vervangt - opnieuw opstarten kan helpen.

Als het probleem aanhoudt, test u de muis op een andere computer. Als de cursor beweegt en de toetsen werken, is er mogelijk een slechte poort op uw systeemeenheid of is er een softwareprobleem.

Om de bron van problemen te identificeren, sluit u afwisselend bekende werkende muizen aan op de computer via de PS/2- en USB-poorten. Meestal hoeven er geen speciale stuurprogramma's te worden geïnstalleerd - standaard Windows-hulpprogramma's zijn ook geschikt. Als geen van de apparaten werkt, is dit hoogstwaarschijnlijk een softwareprobleem.

Gebruik de Win-toetsen, richtingspijlen, Tab en Enter, ga vanuit het menu Start naar Configuratiescherm, activeer het systeempictogram, klik op het tabblad Hardware op Apparaatbeheer en open vervolgens de lijst Muis en andere aanwijsapparaten … Gebruik de combinatie Shift + F10 om het contextmenu te openen en selecteer de opdracht "Verwijderen" en start vervolgens opnieuw op. Het systeem detecteert een nieuw apparaat en installeert de stuurprogramma's erop opnieuw.

Als je nieuwe hardware hebt aangesloten of een nieuw programma hebt geïnstalleerd, kan de oorzaak een hardwareconflict zijn. Log in op het systeem in de veilige modus wanneer het opstart in minimale configuratie. Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op en drukt u na een korte pieptoon op F8. Selecteer "Veilige modus" in het opstartmodusmenu. Antwoord "Ja" op het verzoek van het systeem om in deze modus te blijven werken. Als de muis goed werkt, verwijdert u de nieuwe hardware en software. Start op in de normale modus.

Als Systeemherstel is ingeschakeld op uw systeem, probeer dan de Laatste bekende juiste configuratie te selecteren in het menu Modusselectie. Het systeem biedt u verschillende systeemherstelpunten om op te starten. Kies degene die het dichtst in de buurt komt van het moment waarop de problemen begonnen. Als de poging mislukt, probeer dan een andere datum.

U kunt op een andere manier naar de systeemherstelmodus gaan. Selecteer bij het opnieuw opstarten de optie "Veilige modus", maar als het programma u vraagt ​​om door te werken, antwoordt u met "Nee". Daarna wordt u gevraagd een herstelpunt te selecteren.

Windows OS heeft een ingebouwde "Probleemoplosser". Om het te starten, gaat u met het toetsenbord naar het "Configuratiescherm" en vouwt u het pictogram "Muis" uit. Ga naar het tabblad "Hardware" met Shift + Tab en druk op "Diagnose". Gebruik de knop "Volgende" om de diagnose uit te voeren. Druk op Shift om een ​​antwoord op de systeemvragen te selecteren. Misschien is het daardoor mogelijk om de reden voor de onbruikbaarheid te achterhalen.

Als deze methoden niet helpen, controleer dan uw computer op virussen. Download het gratis AVZ4-programma en implementeer het op een USB-flashstation. Druk op Win + R en voer de opdracht F: \ AVZ4 \ avz.exe in het venster "Openen" in, waarbij F: de naam is van de verwisselbare schijf in het systeem. Begin met scannen.

Als de muis werkt, maar af en toe vastloopt, klik dan met de rechtermuisknop op de vrije ruimte op het scherm, selecteer de optie "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Opties". Klik op "Geavanceerd" en selecteer het tabblad "Diagnose". Verplaats de schuifregelaar "Hardwareversnelling" één spatie naar links en bevestig met OK.

Populair per onderwerp