Waarom De Muis Niet Werkt

Inhoudsopgave:

Waarom De Muis Niet Werkt
Waarom De Muis Niet Werkt

Video: Waarom De Muis Niet Werkt

Video: Waarom De Muis Niet Werkt
Video: Why My Wireless Mouse Is Not Working ? | 5 Possible Ways To Fix It 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van computers, waaronder laptops, kunnen zich nauwelijks voorstellen om zonder muis te werken. Een zeldzame gebruiker weet hoe hij een computer moet besturen met het toetsenbord en in veel toepassingen kunnen niet alle bedieningselementen reageren op toetsenbordacties. Als de muiscursor niet meer reageert op beweging, volgt u deze stappen.

Waarom de muis niet werkt
Waarom de muis niet werkt

instructies:

Stap 1

Start je computer opnieuw op. Als het toetsenbord nog steeds werkt, drukt u op de Windows-toets om het menu Start te openen. Navigeer naar Afsluiten met behulp van de pijltjestoetsen aan de rechterkant van uw toetsenbord en druk op Enter. Als de muis of het toetsenbord niet reageren, gebruikt u de resetknop of schakelt u de computer uit met de aan/uit-knop. Houd de aan/uit-knop van de computer ingedrukt totdat de computer uitschakelt (u kunt dit horen via de ventilatoren in de behuizing).

Stap 2

Zet uw computer uit en controleer de muiskabel. Verwijder de connector en plaats deze opnieuw. Als uw muis een USB-verbindingsinterface heeft, kunt u dit zelfs doen als de computer is uitgeschakeld. Als PS / 2 - zorg ervoor dat u de computer uitschakelt voordat u gaat manipuleren, anders loopt u het risico de PS / 2-poort op het moederbord te beschadigen.

Stap 3

Probeer uw muis op een andere computer aan te sluiten om te testen. Als de muis daar niet werkt, is deze defect. Helaas worden computermuizen niet gerepareerd vanwege de lage kosten van het apparaat. Koop een nieuwe muis bij een computerwinkel. Vraag uw adviseur om u te helpen bij het vinden van de beste optie voor uw computermuis. Allereerst moet u uitleggen wat u precies op de computer doet. Zo zijn er speciale spelcomputermuizen gemaakt voor games.

Stap 4

Als de muis werkt, maar je hebt moeite om de interface-elementen te raken, maak dan het venster op de muis "buik" schoon waaruit de rode straal schijnt. Veeg het af met een licht vochtige doek of een plastic doekje. Ga naar de manipulatorinstellingen in het "Configuratiescherm" om de snelheid van de cursor aan te passen. Beweeg de cursor in verschillende richtingen om de gevoeligheid en snelheid volledig aan te passen.

Aanbevolen: