Waarom Werkt Het Touchpad Niet Op De Laptop?

Inhoudsopgave:

Waarom Werkt Het Touchpad Niet Op De Laptop?
Waarom Werkt Het Touchpad Niet Op De Laptop?

Video: Waarom Werkt Het Touchpad Niet Op De Laptop?

Video: Touchpad Not Working in Laptop? [Laptop Touch Pad Problem SOLVED] 2022, December
Anonim

Het touchpad op laptops is handig, maar niet voor iedereen even handig. Als je eraan gewend raakt, zal het zelfs beter zijn dan een muis. Er zijn echter momenten waarop het niet meer functioneert.

Waarom werkt het touchpad niet op de laptop?
Waarom werkt het touchpad niet op de laptop?

Wat is een touchpad?

Het belangrijkste "kenmerk" van het werken met een laptop is dat het niet nodig is om er een muis op aan te sluiten - u kunt de cursor in laptops besturen met behulp van een aanraakpaneel, ook wel een touchpad genoemd. Maar er zijn situaties waarin het aanraakscherm faalt en het niet meer normaal werkt met de laptop.

Het touchpad is een touchpad dat reageert op de beweging van de vingers van de gebruiker en de cursor beweegt. In eerste instantie lijkt dit apparaat oncomfortabel, maar je raakt er snel aan gewend en het blijkt zelfs beter te zijn dan een computermuis. Maar dit is het grootste probleem: de gebruiker raakt gewend aan het aanraakscherm en gebruikt de muis niet meer. En dan ineens stopt het touchpad met werken. En de muis is niet bij de hand. En wat te doen in dit geval?

We zijn op zoek naar de oorzaak van het defect raken van het aanraakscherm

Vaker wel dan niet reageert het aanraakscherm niet meer op aanraking vanwege vuil. Het touchpad wordt schoongemaakt met een wattenstaafje, waarna het moet worden afgeveegd met een vochtige doek en moet worden gedroogd. Vergeet niet dat het paneel niet reageert op vette of vochtige handen.

Ook kan er een probleem met het paneel optreden wanneer de gevoeligheid te hoog is ingesteld in de instellingen. U kunt deze instellingen wijzigen in het item "Muis" via het configuratiescherm.

Als niet het hele paneel werkt, maar de afzonderlijke functies - scrollen of de cursor verplaatsen - moet u controleren op de aanwezigheid van stuurprogramma's voor het aanraakscherm. Om dit te doen, moet u naar de eigenschappen van de snelkoppeling "Deze computer" gaan en "Apparaatbeheer" selecteren. Als het touchpad daar niet wordt weergegeven, is het stuurprogramma mogelijk niet erop geïnstalleerd. U kunt stuurprogramma's vinden op de schijf die bij de laptop wordt geleverd of op de website van de fabrikant. Het is erg belangrijk dat de driverversie hoger is dan 1.0. Heel vaak zijn de standaardstuurprogramma's niet correct geïnstalleerd.

Als het touchpad niet als geheel werkt, moet u eerst de eenvoudigste dingen controleren. Het touchpad kan bijvoorbeeld eenvoudig worden uitgeschakeld. Er zijn verschillende manieren om het touchpad in te schakelen:

- gebruik de combinatie Fn + een van de toetsen van F1 tot F12;

- gebruik de touchpad aan/uit-knop (indien aanwezig);

- schakel het aanraakscherm in met een hulpprogramma dat in de lade is verborgen;

- schakel de muis uit, waardoor het touchpad automatisch wordt ingeschakeld.

Ten slotte is de laatste optie dat het touchpad kapot is. Na verloop van tijd gaat alles kapot.

Dus om de oorzaak van de storing van het aanraakpaneel te identificeren, moet u eerst de eenvoudigste redenen uitsluiten, en als niets heeft geholpen, moet u al contact opnemen met het servicecentrum.

Populair per onderwerp