Waarom Het Toetsenbord Niet Werkt Wanneer Windows Start

Inhoudsopgave:

Waarom Het Toetsenbord Niet Werkt Wanneer Windows Start
Waarom Het Toetsenbord Niet Werkt Wanneer Windows Start

Video: Waarom Het Toetsenbord Niet Werkt Wanneer Windows Start

Video: Soms verkeerde tekens bij het typen 2022, December
Anonim

Helaas zijn toetsenbordstoringen niet ongewoon. Meestal treedt deze storing op wanneer het moment van toegang tot het BIOS al is verstreken en u ziet dat de indicatielampjes niet branden en u begrijpt dat het toetsenbord niet functioneert.

Waarom het toetsenbord niet werkt wanneer Windows start
Waarom het toetsenbord niet werkt wanneer Windows start

Het is nodig

Een werkend toetsenbord getest op een andere werkende computer, een tweede computer

instructies:

Stap 1

De belangrijkste redenen voor een dergelijke storing liggen in een hardwarestoring of softwarefout. Het controleren van de hardwareversie is heel eenvoudig - controleer de stekker op uw toetsenbord en de aansluitbus. Als alles er goed uitziet, vervangt u het toetsenbord door een goed exemplaar en start u de computer opnieuw op. Als u dit apparaat verder niet kunt gebruiken, moet u de versie van de softwarestoring controleren.

Stap 2

Probeer eerst de machine opnieuw op te starten. Misschien zal het besturingssysteem de softwarefout lokaliseren en oplossen. Probeer uw toetsenbord opnieuw te installeren. Om dit te doen, gaat u in het venster "Systeemeigenschappen", "Systeem" "Configuratiescherm", naar het tabblad "Hardware". Klik op de knop Apparaatbeheer. Markeer in het venster "Apparaatbeheer" het item "Toetsenbord" en verwijder het, sluit "Apparaatbeheer". Voer vervolgens het item "Hardware-installatie" in en voer de "Installatiewizard" uit. Klik op de knop Volgende en wacht terwijl het installatieprogramma het toetsenbord detecteert. Het besturingssysteem informeert u over de detectie en werking van het toetsenbord door het Num Lock-indicatielampje in te schakelen. Als het programma een bericht weergeeft over de voltooiing van de installatie van nieuwe apparaten en u vraagt ​​om opnieuw op te starten, klik dan op de knop "Nee", aangezien het toetsenbord al functioneel is. Klik ook op de knop Voltooien in de wizard Nieuwe hardware toevoegen en verlaat het menu Systeemeigenschappen.

Stap 3

Een van de opties voor een storing kan zijn dat het besturingssysteem de benodigde driver niet detecteert. Om het stuurprogramma opnieuw te installeren, gaat u naar de website van uw toetsenbordfabrikant, selecteert u het model dat u nodig heeft, downloadt u het archief en pakt u het uit. In de regel worden dergelijke stuurprogramma's geleverd met hun eigen installatieprogramma en dan hoeft u alleen het bestand uit te voeren. Als er geen is, moet u "Apparaatbeheer" starten, de opdracht "Stuurprogramma bijwerken" selecteren en het pad opgeven naar de map waarin het uitgepakte stuurprogramma zich bevindt in de handmatige zoekmodus. Start de computer opnieuw op na installatie.

Stap 4

Vaak is een niet-werkend toetsenbord het gevolg van een virusprogramma dat zich op uw computer heeft genesteld. Een typisch teken hiervan is het falen van de muis, evenals het touchpad. Controleer het systeem met een antivirusprogramma. U kunt het beste niet vertrouwen op gratis hulpprogramma's die onmiddellijk succes beloven en uw computer genezen. Gebruik bewezen en bekende antivirusprogramma's. De kans op succes met dergelijk onderpand is veel groter.

Stap 5

Een zeer reële reden voor een toetsenbordstoring kan ook een gebrek aan BIOS-verbinding zijn. Deze storing komt vooral veel voor op machines met ingebouwde toetsenborden. Het corrigeren van de situatie kan vrij eenvoudig zijn. Schakel BIOS in terwijl de computer opstart. Zoek het tabblad met een lijst met invoer- en uitvoerapparaten. Selecteer USB-controller en schakel Ingeschakeld in. Schakel dezelfde modus in voor het item USB Keyboard Setup. Sluit BIOS af met bevestiging om nieuwe instellingen op te slaan. Als geen van bovenstaande u heeft geholpen, neem dan contact op met het servicecentrum.

Populair per onderwerp