Een Thuisnetwerk Instellen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Een Thuisnetwerk Instellen In Windows 7
Een Thuisnetwerk Instellen In Windows 7

Video: Een Thuisnetwerk Instellen In Windows 7

Video: Een Thuisnetwerk Instellen In Windows 7
Video: Networking is Easy with Windows 7 Home Groups 2024, Maart
Anonim

Informatietechnologie is de laatste tijd steeds toegankelijker geworden. Veel mensen hebben thuis meerdere computers of laptops met internet. Maar soms willen gebruikers dat bepaalde bronnen, zoals een printer of een gedeelde filmmap, toegankelijk zijn vanaf alle thuiscomputers.

Een thuisnetwerk instellen in Windows 7
Een thuisnetwerk instellen in Windows 7

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw thuiscomputers met elkaar zijn verbonden via een router of ADSL-modem met DHCP ingeschakeld en dat de parameters van de gebruikte netwerkkaart zijn ingesteld om automatisch netwerkinstellingen te ontvangen. Thuis-pc's zijn meestal geconfigureerd voor een specifieke gebruiker en vereisen geen wachtwoord om bij het opstarten in te voeren. Om geen accounts op elke computer aan te maken en ze niet allemaal te configureren, moet u het gastaccount inschakelen en het toegang verlenen tot bronnen.

Stap 2

Ga hiervoor in het menu "Start" naar "Configuratiescherm-Gebruikersaccounts-Familieveiligheid-Gebruikersaccounts toevoegen en verwijderen". Klik daarna op het account "Gast" en vervolgens op "Inschakelen".

Stap 3

De volgende stap is om alle computers te verenigen in een gemeenschappelijke werkgroep. Selecteer hiervoor in het configuratiescherm "Systeem en beveiliging-Systeem-Instellingen wijzigen-Computernaam-Domeinnaam-Werkgroepinstellingen".

Stap 4

Klik in het venster dat verschijnt op "Wijzigen" en voer vervolgens de naam van de computer in de groep en de naam van de werkgroep in. Bovendien moet de werkgroep voor alle computers hetzelfde zijn en zijn de computernamen verschillend. Start na bevestiging uw pc opnieuw op.

Stap 5

Klik op het netwerkverbindingspictogram (bij de klok, rechtsonder) en vervolgens op het opschrift "Network and Sharing Center". Klik vervolgens op "Bijgevoegd" in het gedeelte "Bekijk actieve netwerken". Vink de vakjes aan in het gedeelte 'Bibliotheken en printers delen'.

Stap 6

Klik op het tabblad 'Meer thuisgroepacties' op 'Geavanceerde opties voor delen wijzigen'.

Open vervolgens het gedeelte "Thuis of Werk". Schakel in de geopende opties "Netwerkdetectie", Alle gedeelde punten en "Aanbevolen instellingen" uit, schakel "Delen met wachtwoordbeveiliging" uit. Wijzigingen toepassen.

Stap 7

Laat alle computers in het netwerk de geïnstalleerde printer gebruiken. Klik hiervoor op "Start-Apparaten en Printers". Klik met de rechtermuisknop op de printer en selecteer Printereigenschappen in het menu. Vink de vakjes aan voor "Deze printer delen" en "Afdruktaken tekenen op de clientcomputer" op het tabblad "Toegang".

Stap 8

Het blijft om alle computers toe te staan de gedeelde filmmap te gebruiken. Zoek hiervoor uw filmmap op en selecteer "Sharing-Specific Users" in het menu nadat u erop hebt geklikt met de rechtermuisknop. Klik in het venster dat verschijnt op de vervolgkeuzelijst met gebruikers, selecteer vervolgens "Alle" en klik op "Toevoegen". Definieer onderaan het venster de toegangsrechten voor alle gebruikers en klik op "Delen".

Aanbevolen: