Een Thuisnetwerk Instellen

Inhoudsopgave:

Een Thuisnetwerk Instellen
Een Thuisnetwerk Instellen

Video: Een Thuisnetwerk Instellen

Video: Een thuisnetwerk maken 2022, November
Anonim

Tegenwoordig is niemand verrast door de aanwezigheid van verschillende computerapparaten in huis - een laptop, een desktopcomputer, een netbook. Het is natuurlijk handiger als u niet met een flashstation van het ene apparaat naar het andere hoeft te rennen om een ​​film, foto's of muziek te herschrijven. Dit alles is veel gemakkelijker en handiger om te doen via uw thuisnetwerk.

Een thuisnetwerk instellen
Een thuisnetwerk instellen

Het is nodig

Om een ​​netwerk tussen twee apparaten te maken, is alleen een speciaal gekrompen twisted pair-kabel nodig. Als u meerdere computerapparaten wilt combineren, heeft u ook een speciaal apparaat nodig - een schakelaar. Het zal het centrum van uw netwerk zijn, alle computers zullen er verbinding mee maken om toegang te krijgen tot andere machines, en het zal hun verzoeken precies omleiden waar het nodig is

instructies:

Stap 1

Als uw netwerk slechts twee computers heeft, verbindt twisted pair hun ethernetpoorten (netwerkkaarten). Als er meerdere apparaten zijn, sluit ze dan allemaal één voor één aan op de switchpoorten. Wanneer de apparaten zijn ingeschakeld, moeten de lampjes op de schakelaar gaan branden, wat aangeeft dat de verbinding tot stand is gebracht.

Stap 2

Nadat u de apparaten met draden hebt verbonden, moet u de systemen zo configureren dat alle computers elkaar kunnen zien. Klik op Start - Instellingen - Configuratiescherm - Netwerkverbindingen. Er wordt een venster geopend met een snelkoppeling "Local Area Connection". Klik er met de rechtermuisknop op. Open de eigenschappen van het internetprotocol TCP / IP.

Hier moet u het IP-adres en het subnetmasker instellen. Het netmasker is hetzelfde voor al uw apparaten 255.255.255.0. Wijs de eerste computer 192.168.1.1, de tweede 192.168.1.2, enzovoort toe aan alle apparaten op het netwerk.

Om ervoor te zorgen dat computers elkaar kunnen zien, moet u controleren of alle computers zich in dezelfde werkgroep bevinden. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer", selecteer "Eigenschappen" en open het tabblad "Computernaam". Wijs de Mshome-thuisgroep toe aan alle apparaten.

Populair per onderwerp