Een Thuisnetwerk Hosten

Inhoudsopgave:

Een Thuisnetwerk Hosten
Een Thuisnetwerk Hosten

Video: Een Thuisnetwerk Hosten

Video: Een Thuisnetwerk Hosten
Video: Een thuisnetwerk maken 2024, April
Anonim

Er zijn veel manieren om uw eigen lokale netwerk op te bouwen. De keuze voor een specifieke methode hangt alleen af van het doel van het creëren van een thuisnetwerk. Als u meerdere apparaten met internet moet verbinden, kunt u beter een router gebruiken.

Een thuisnetwerk hosten
Een thuisnetwerk hosten

Het is nodig

  • - router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Wil je niet meerdere contracten met de provider afsluiten en betalen om alle computers en laptops tegelijk met internet te verbinden, schaf dan een wifi-router aan. Kies apparatuur met een DSL- of WAN-aansluiting, afhankelijk van het type internetverbinding.

Stap 2

Installeer de Wi-Fi-router op de gewenste locatie en sluit deze aan op netstroom. Schakel dit apparaat in. Sluit de ISP-kabel aan op de WAN (DSL)-connector. Selecteer de mobiele of desktopcomputer van waaruit u de router gaat configureren. Sluit deze apparaten aan met een netwerkkabel die op een willekeurige LAN-poort moet worden aangesloten.

Stap 3

Zet de geselecteerde computer aan en start een internetbrowser. Voer het IP-adres van de router erin in, nadat u de waarde eerder in de instructies hebt opgegeven. Voer uw login en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de webgebaseerde interface van de apparatuur.

Stap 4

Open het WAN-menu en configureer de parameters. Geef de gegevens op die door de provider aan u zijn verstrekt, nadat u eerder het vereiste protocol voor gegevensoverdracht hebt geselecteerd. NAT- en DHCP-functies inschakelen. Sla uw internetverbindingsparameters op.

Stap 5

Ga naar het menu Draadloos (Wi-Fi). Creëer je eigen toegangspunt. Selecteer hiervoor het type beveiliging en het radiotransmissiekanaal. Het is beter om relatief nieuwe draadloze instellingen te gebruiken. Voer een wachtwoord in om ongewenste verbindingen met uw router te voorkomen. Sla uw Wi-Fi-hotspotinstellingen op.

Stap 6

Start dit apparaat opnieuw op. Als dit niet programmatisch kan, koppel hem dan enkele seconden los van het lichtnet. Verbind mobiele computers met een Wi-Fi-netwerk. Sluit de stationaire pc's aan op de LAN-poorten van de netwerkapparatuur. Controleer je internetverbinding.

Aanbevolen: