Een Woord In Een Woord Doorstrepen?

Inhoudsopgave:

Een Woord In Een Woord Doorstrepen?
Een Woord In Een Woord Doorstrepen?

Video: Een Woord In Een Woord Doorstrepen?

Video: Een Woord In Een Woord Doorstrepen?
Video: DAC - Doorhalen 2024, April
Anonim

Werken in een teksteditor Microsoft Word (Word) biedt mooie mogelijkheden. Direct in de editor zelf kunt u bepaalde manipulaties uitvoeren met de gedrukte tekst. Een van deze acties is het doorstrepen van woorden.

Een woord in een woord doorstrepen?
Een woord in een woord doorstrepen?

Noodzakelijk

Computer, Microsoft Word-programma

instructies:

Stap 1

Typ in een teksteditor Microsoft Word de tekst die u nodig hebt.

Stap 2

Als er geen "abc Doorhalen"-pictogram op de werkbalk staat (het ziet eruit als drie letters "abc" die door een rechte horizontale lijn zijn doorgestreept in de buurt van het midden van de letterhoogte), plaats dan de cursor op het lege veld van de bovenste werkbalk. Klik met de rechtermuisknop en selecteer in het geopende toolvenster de sectie "Instellingen …".

Stap 3

Selecteer in het instellingenvenster dat wordt geopend het gedeelte "Opdrachten". Zoek in de linkerkolom "Categorieën:" de categorie "Formaat". In de rechterkolom "Opdrachten" staat een lijst met opdrachten die bij deze categorie "Opmaak" horen. Verplaats de schuifregelaar naar beneden totdat u het pictogram "abc doorhalen" vindt.

Stap 4

Plaats de cursor op het pictogram "abc Doorhalen", klik met de linkermuisknop en houd het ingedrukt, sleep dit pictogram naar het veld van de bovenste werkbalk naar een willekeurige plaats tot aan de knop "Werkbalkopties".

Uw werkbalk heeft nu een opdrachtpictogram waarmee u letters, woorden en tekens kunt doorstrepen.

Stap 5

Selecteer in uw gedrukte tekst het woord dat u wilt doorstrepen. Markeer het. Klik op het pictogram "abc Doorhalen" op de werkbalk. Je woord is doorgestreept. Het is niet nodig om het door te strepen woord te markeren. U kunt het doorgestreepte formaat op de werkbalk activeren door met de linkermuisknop op het pictogram te klikken. Druk vervolgens de tekst af. Deze tekst wordt doorgestreept afgedrukt. Op dezelfde manier wordt de doorhaalmodus uitgeschakeld door op het doorhaalpictogram op de werkbalk te klikken. U blijft normaal afdrukken zonder doorhalen.

Aanbevolen: