Een Woord In Een Document Vinden

Inhoudsopgave:

Een Woord In Een Document Vinden
Een Woord In Een Document Vinden

Video: Een Woord In Een Document Vinden

Video: Een Woord In Een Document Vinden
Video: Woord, en zoeken naar woorden of zinnen in het document 2024, April
Anonim

Zoekmachines zijn aanwezig in de meeste programma's die met teksten werken. Zelfs in de browser waarin je dit artikel leest, kun je zoeken naar een woord op een geopende pagina, en zelfs in de Word- en Excel-applicaties van de Microsoft Office-suite zijn de zoekfuncties bijna tot in de perfectie gebracht. Aangezien een Excel-document altijd een tabel is en Word-documenten meestal in tekstformaat zijn, verschillen de zoekmachines van deze programma's.

Een woord in een document vinden
Een woord in een document vinden

instructies:

Stap 1

Om een woord te vinden in een document dat in de Microsoft Office Word-tekstverwerker is geladen, gebruikt u het dialoogvenster dat kan worden opgeroepen door de sneltoets Ctrl + H. Een licht gewijzigde versie van dit dialoogvenster roept ook de selectie van het item "Geavanceerd zoeken" op in de vervolgkeuzelijst met het opschrift "Zoeken" in de groep opdrachten "Bewerken" op het tabblad "Home". Typ het gewenste woord in het veld "Zoeken" en als u aanvullende zoektermen wilt instellen, klikt u op de knop "Meer". In het extra paneel dat door deze knop wordt geopend, kunt u de zoekrichting instellen, hoofdlettergevoelig, zoeken naar afgeleide woordvormen, enz. Om de zoekopdracht te starten, klikt u op de knop "Volgende zoeken".

Stap 2

Met een andere zoekmethode kan de achtergrondmarkering het gewenste woord in het hele document markeren. Om dit zoekmechanisme te activeren, gebruikt u de sneltoets Ctrl + F of klikt u op de knop "Zoeken" die is opgegeven in de vorige stap in de groep "Bewerken" met opdrachten. Voer het zoekwoord in het enige veld van het extra "Navigatie"-paneel in, dat Word aan de linkerkant van de pagina met de tekst toevoegt.

Stap 3

In het document van de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor wordt het zoekvenster ook opgeroepen door de sneltoets Ctrl + F of door het item "Zoeken" te selecteren in de vervolgkeuzelijst die is gekoppeld aan de meest rechtse knop op het tabblad "Start". Typ het woord voor zoeken in het veld "Zoeken" van het verschenen formulier. Als u op de knop "Parameters" klikt, worden aanvullende instellingen geopend, waar u de weergavevolgorde (per rijen of kolommen), het zoekgebied (in het huidige blad of in het hele document), bekeken gegevens (formules of waarden), enz. Klik op dit moment in de waardecel op de knop "Volgende zoeken" en om een volledige lijst met celadressen met het gewenste woord te krijgen, klikt u op "Alles zoeken".

Stap 4

Net als Word kunt u met Excel cellen markeren met het gewenste woord. Gebruik hiervoor de voorwaardelijke opmaakoptie - de vervolgkeuzelijst met deze naam is geplaatst in de groep "Stijlen" met opdrachten op het tabblad "Start". Selecteer het zoekgebied, vouw deze lijst uit en selecteer in de sectie "Celselectieregels" de regel "Tekst bevat". Voer in het linkerveld van het geopende formulier het zoekwoord in en selecteer in het rechterveld de opmaakoptie voor de gevonden cellen. Klik op OK om te beginnen met zoeken.

Aanbevolen: