Hoe Maak Je Een USB-flashstation Schoon Van Virussen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een USB-flashstation Schoon Van Virussen
Hoe Maak Je Een USB-flashstation Schoon Van Virussen

Video: Hoe Maak Je Een USB-flashstation Schoon Van Virussen

Video: Hoe Maak Je Een USB-flashstation Schoon Van Virussen
Video: Hoe USB Flash Drive te gebruiken als RAM Windows 10 2024, April
Anonim

Tegenwoordig zijn er een groot aantal apparaten ontworpen om informatie te verzamelen en op te slaan: diskettes, cd's, verschillende verwisselbare stations die al tot het verleden behoren. Een van deze apparaten is een verwisselbare USB-drive of gewoon een USB-stick. Net als elk ander apparaat dat op een pc is aangesloten, zijn flashdrives vatbaar voor infectie door computervirussen. Het kwaadaardige programma infiltreert de USB-stick terwijl geïnfecteerde bestanden worden geschreven. Als gevolg hiervan bestaat het gevaar van besmetting van andere computers of apparaten waarop u van plan bent een geïnfecteerd USB-flashstation aan te sluiten.

flashkaart en computermuis
flashkaart en computermuis

instructies:

Stap 1

U kunt de USB-flashdrive wissen van virussen door deze aan te sluiten op een computer waarop antivirussoftware is geïnstalleerd. Zorg er eerst voor dat de licentie van de antivirus die op uw computer is geïnstalleerd niet is verlopen.

Stap 2

Het antivirusprogramma moet up-to-date worden gehouden, aangezien computervirussen bijna wekelijks worden gewijzigd en er met benijdenswaardige regelmaat nieuwe virussen verschijnen. Als het antivirusprogramma lange tijd niet is bijgewerkt, herkent het het virus mogelijk niet.

Stap 3

Sluit de USB-flashdrive aan op de computer met behulp van een speciale kabel of USB-connector op het achter- of voorpaneel van de systeemeenheid. Afhankelijk van de configuratie kunnen antivirusprogramma's nieuwe hardware scannen zonder gebruikerscommando's te vragen.

Stap 4

Wacht een paar seconden, misschien begint uw antivirusprogramma de flashdrive zelf te controleren. Als dit niet gebeurt, geeft u de antivirus de opdracht om de USB-flashdrive te controleren en deze te verwijderen van virussen. De eenvoudigste manier om dit te doen: open "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op het flashstation-pictogram en selecteer "Geselecteerde bestanden controleren met …" gevolgd door de naam van het antivirusprogramma dat op uw computer is geïnstalleerd.

Stap 5

Tijdens de scan zijn er twee opties voor het opschonen van de flashdrive: of de antivirus is zo geconfigureerd dat alle gedetecteerde virussen worden verwijderd, of hij rapporteert over de gedetecteerde virussen en vraagt om gebruikersopdrachten. Om de flashdrive te wissen, klikt u op "Verwijderen" of "Desinfecteren", in beide gevallen wordt de flashdrive gewist.

Aanbevolen: