Hoe Maak Je Een Schijf Schoon Van Een Virus

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schijf Schoon Van Een Virus
Hoe Maak Je Een Schijf Schoon Van Een Virus

Video: Hoe Maak Je Een Schijf Schoon Van Een Virus

Video: Hoe Maak Je Een Schijf Schoon Van Een Virus
Video: Hoe maak je je C Schijf van Windows schoon 2024, April
Anonim

De aanwezigheid van allerlei virusbestanden op de harde schijf van een computer heeft vaak een negatieve invloed op de prestaties van de pc. Bovendien kan late detectie van virussen leiden tot het lekken van persoonlijke informatie.

Hoe maak je een schijf schoon van een virus
Hoe maak je een schijf schoon van een virus

Noodzakelijk

dr. Web CureIt

instructies:

Stap 1

Computerbeveiliging wordt doorgaans gegarandeerd door de beschikbaarheid van hoogwaardige antivirussoftware. Hun werkingsprincipe is gebaseerd op het scannen van bestanden die worden verwerkt door het besturingssysteem of andere toepassingen. Voer zelf een scan van de harde schijf uit om schadelijke bestanden te identificeren.

Stap 2

Vouw het hoofdmenu van de antivirustoepassing uit en open het item Scannen. Selecteer alle beschikbare lokale stations met een vinkje. Houd er rekening mee dat een volledige scan van uw harde schijf lang kan duren.

Stap 3

Markeer de systeempartitie van de harde schijf. Zorg ervoor dat u in de lijst met verwerkte mappen de map opneemt waarin uw browser bestanden opslaat die van internet zijn gedownload.

Stap 4

Druk op de knop "Scannen", nadat u eerder de optie "Uitgebreide analyse" hebt geactiveerd, als deze beschikbaar is in het programma dat u gebruikt. Wacht tot de toepassing klaar is met draaien. Bevestig het verwijderen van de gevonden virusbestanden.

Stap 5

Er zijn programma's die zijn ontworpen om periodiek de harde schijf te scannen. Het zijn geen volwaardige antivirusprogramma's. voorkomen niet dat verschillende bedreigingen het besturingssysteem binnendringen. Download de dr. Web CureIt.

Stap 6

Start uw computer opnieuw op en start Windows Veilige modus. Het is toegankelijk via het menu met opstartopties.

Stap 7

Voer het gedownloade toepassingsbestand uit. Wacht tot het CureIt-programma start. Ga naar de categorie "Instellingen". Selecteer uw scanopties voor de harde schijf. Het is beter om de meest complete algoritmen te gebruiken voor het detecteren van virusbestanden tijdens de eerste scan.

Stap 8

Nadat u bent teruggekeerd naar het hoofdmenu, drukt u op de knop "Start". Bekijk het proces van het scannen van de harde schijf. Nadat het eerste bericht over de detectie van een virusbestand verschijnt, vinkt u het vakje aan naast de optie "Toepassen op alle vergelijkbare objecten". Klik op de knop Verwijderen. Start uw pc opnieuw op nadat de Dr. Web CureIt.

Aanbevolen: