Registerwaarden Wijzigen

Inhoudsopgave:

Registerwaarden Wijzigen
Registerwaarden Wijzigen

Video: Registerwaarden Wijzigen

Video: Registerwaarden Wijzigen
Video: Wijziging naam gebruikersaccount (SchoonePC instructievideo 03) 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van tekstdocumenten worden ze bijna altijd getypt in letters van twee formaten - hoofdletters en kleine letters. In een computer komt deze indeling overeen met een kastschakelaar - deze kan hoger of lager zijn. In tegenstelling tot papieren documenten kan het register in elektronische teksten worden gewijzigd nadat ze zijn aangemaakt.

Registerwaarden wijzigen
Registerwaarden wijzigen

instructies:

Stap 1

Gebruik een servicesleutel met het label CapsLock om de hoofdletters van tekens op het toetsenbord van de computer te wijzigen. Dit is de derde knop van onderen in de meest linkse rij toetsen - druk erop voordat u tekst invoert en de hoofdletters veranderen. Als tegelijkertijd de indicator met dezelfde aanduiding (CapsLock) oplicht, hebt u het toetsenbord naar de hoofdletter geschakeld en als het uitgaat - naar de onderste.

Stap 2

Reeds getypt in een willekeurige editor, kan de tekst ook worden vertaald in een ander geval. Om dit bijvoorbeeld in een tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010 te doen, begint u met het markeren van het fragment dat u wilt transformeren. Open vervolgens de vervolgkeuzelijst "Hoofdletters" in het menu - dit is het pictogram met de hoofdletters en kleine letters "Aa" in de opdrachtengroep "Lettertype" op het tabblad "Start". Selecteer uit de vijf opties in de lijst de gewenste methode voor het wijzigen van de zaak. Naast het commando om het te vervangen door het tegenovergestelde - "Change case" - kunt u de eerste letters van elk woord met een hoofdletter schrijven, alle tekens converteren naar hoofdletters of kleine letters, de tekst opmaken in overeenstemming met de regels voor het opmaken van zinnen (de eerste letter is hoofdletter, de rest - kleine letter).

Stap 3

U kunt het geval van tekst in een HTML-document wijzigen met behulp van de stijlbeschrijvingstaal - CSS, hiervoor is de eigenschap text-transform erin bedoeld. Als u alle letters naar hoofdletters wilt converteren, stelt u deze eigenschap in op hoofdletters, kleine letters, kleine letters en hoofdletters om elk woord met een hoofdletter te schrijven. Een div-blok met tekst die u in hoofdletters wilt gebruiken, moet bijvoorbeeld beginnen met een tag met een stijlkenmerk zoals dit:

Stap 4

Veel programmeertalen hebben ook ingebouwde functies om het geval van tekst te wijzigen. Gebruik in PHP bijvoorbeeld de functie strtoupper om tekens naar hoofdletters te converteren, strtolower naar kleine letters, ucwords voor hoofdletters en alleen de eerste letter van een tekstfragment en de rest met ucfirst.

Aanbevolen: