Hoe De Taakbalk Weer Op Zijn Plaats Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Weer Op Zijn Plaats Te Zetten
Hoe De Taakbalk Weer Op Zijn Plaats Te Zetten

Video: Hoe De Taakbalk Weer Op Zijn Plaats Te Zetten

Video: Hoe De Taakbalk Weer Op Zijn Plaats Te Zetten
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, April
Anonim

De taakbalk bevat de belangrijkste elementen van de grafische interface van Windows - de knop voor het oproepen van het hoofdmenu van het besturingssysteem, het systeemvak en pictogrammen van geopende toepassingsvensters. De gebruiker kan de positie, grootte en sommige aspecten van zijn gedrag wijzigen. Soms leidt dit tot onhandige opties voor het plaatsen van de taakbalk en moet deze worden teruggezet naar de oorspronkelijke positie.

Hoe de taakbalk weer op zijn plaats te zetten
Hoe de taakbalk weer op zijn plaats te zetten

instructies:

Stap 1

Voordat u de taakbalk manipuleert, moet u ervoor zorgen dat deze niet op de huidige positie is vastgezet. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de vrije ruimte erop. Het pop-upmenu mag geen vinkje hebben in de regel "Dock the taskbar", en als er een is, schakelt u het selectievakje uit door op dit label te klikken.

Stap 2

Als de taakbalk zich aan de linker-, rechter- of bovenrand van het scherm bevindt, kunt u deze weer naar beneden halen door hem simpelweg te slepen. Doe dit met de linkermuisknop, zwevend over de vrije ruimte van het paneel.

Stap 3

In de nieuwste versies van het besturingssysteem - bijvoorbeeld Windows 7 - is het mogelijk om in plaats van slepen en neerzetten de gewenste positie in de vervolgkeuzelijst te selecteren. Het wordt in een apart venster geplaatst met instellingen voor de eigenschappen van de taakbalk en het "Start"-menu - open dit venster door "Eigenschappen" te selecteren in het contextmenu van de taakbalk. Specificeer een van de vier plaatsingsopties in de lijst onder Taakbalkpositie op scherm en klik op OK.

Stap 4

Soms volstaat het om de muisaanwijzer naar de onderrand van het bureaublad te verplaatsen om de taakbalk op zijn plaats terug te brengen. In de instellingen van dit GUI-element kunt u de opdracht instellen om het te verbergen om werkruimte te besparen. In dergelijke gevallen verschijnt het paneel alleen vanaf de rand van het scherm wanneer u de muisaanwijzer eroverheen beweegt of op de Win-toets drukt. Om deze instelling te annuleren, schakelt u het selectievakje "Taakbalk automatisch verbergen" uit - het wordt in hetzelfde instellingenvenster geplaatst als beschreven in de vorige stap.

Stap 5

Het paneel is mogelijk om een andere reden niet zichtbaar - de breedte is teruggebracht tot een extreem kleine waarde. Dit kan gebeuren als gevolg van onvoorzichtige beweging van de muis. Om het naar de normale grootte te herstellen, beweegt u de muisaanwijzer over de smalle strook van één pixel onder aan het scherm. Het signaal dat u de cursor naar de juiste plaats hebt verplaatst, is de transformatie ervan in een verticale tweekoppige pijl. Druk op de linkerknop en sleep de gevonden rand van het paneel naar het midden van het scherm totdat de normale grootte is hersteld.

Aanbevolen: