Hoe De Taakbalk Vast Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Vast Te Zetten
Hoe De Taakbalk Vast Te Zetten

Video: Hoe De Taakbalk Vast Te Zetten

Video: Hoe De Taakbalk Vast Te Zetten
Video: How To Pin To TaskBar on Windows 10 2024, Mei
Anonim

De taakbalk wordt gebruikt voor snelle en gemakkelijke toegang tot alle hoofdfuncties van het besturingssysteem. De taakbalk bevat het menu Start, de balk voor snel starten, de taalbalk en de lade. Alle noodzakelijke elementen voor het werken met het besturingssysteem zijn aan de taakbalk gekoppeld.

Hoe de taakbalk vast te zetten
Hoe de taakbalk vast te zetten

instructies:

Stap 1

Een niet-vastgezette taakbalk kan worden aangepast en verplaatst op het bureaublad, d.w.z. dit paneel kan zich rechts, links of zelfs bovenop uw bureaublad bevinden. Soms is deze functie erg handig. Bijvoorbeeld om ruimte te besparen voor het bekijken van foto's en teksten wanneer uw computerscherm kleiner is dan 17 inch.

Er zijn verschillende manieren om de taakbalk vast te zetten, elke methode is vrij eenvoudig.

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer "Taakbalk koppelen" in het menu dat verschijnt.

Hoe de taakbalk vast te zetten
Hoe de taakbalk vast te zetten

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het menu Start, selecteer Eigenschappen. In het geopende venster opent u het tabblad "Taakbalk" en klikt u op "Dock the taskbar".

Hoe de taakbalk vast te zetten
Hoe de taakbalk vast te zetten

Stap 3

De laatste methode is iets gecompliceerder, maar is een gegarandeerd resultaat van het wegwerken van de problemen van het koppelen van de taakbalk. Het is zo dat in het geval van storingen in het besturingssysteem, het onmogelijk is om de taakbalk vast te zetten met behulp van de bovenstaande methoden. In dit geval zal het register van het besturingssysteem u helpen. Om het te starten, klikt u op het menu "Start" - de opdracht "Uitvoeren" - voer "Regedit" in en klik op "OK". Er verschijnt een venster van de register-editor voor u. Alle add-ons in het systeem worden exact weergegeven in het register, het kan worden vergeleken met een persoonlijk dagboek of medisch boek van een persoon.

In de linkermarge staan enkele mappen met onbekende namen. Open de map "HKEY_CURRENT_USER" door op de "+" naast de map te klikken - "Software" - "Microsoft" - "Windows" - "CurrentVersion" - "Explorer" - "Advanced". Er zijn veel bestanden in de map "Geavanceerd", u hebt het bestand "TaskbarSizeMove" nodig. Vind het met behulp van zoeken (Ctrl + F) of handmatig. Open dit bestand door te dubbelklikken en stel de waarde van dit bestand in op "0". Klik OK. Er zijn wijzigingen aangebracht in het register.

Aanbevolen: