Een Foto In Een Map Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Foto In Een Map Plaatsen
Een Foto In Een Map Plaatsen

Video: Een Foto In Een Map Plaatsen

Video: Een Foto In Een Map Plaatsen
Video: Een map maken en bestanden verplaatsen naar die map 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft een gebruiksvriendelijke interface en redelijk uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. In het bijzonder kan de gebruiker het standaardmappictogram wijzigen door er een afbeelding in te voegen.

Een foto in een map plaatsen
Een foto in een map plaatsen

instructies:

Stap 1

Windows-gebruikers zijn al bekend met hoe de Windows-mappen met geïnstalleerde afbeeldingen eruitzien, met behulp van het voorbeeld van mappen als "Mijn documenten", "Mijn afbeeldingen", "Mijn video's", "Mijn muziek". In sommige gevallen wordt het nodig om op deze manier een andere belangrijke map te selecteren.

Stap 2

Om de afbeelding van een map in Windows XP te wijzigen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. Klik in het geopende venster op het tabblad "Instellingen". Hier kunt u de mapweergave voor twee modi aanpassen: miniatuurweergave en andere modi.

Stap 3

Het instellen van een miniatuurweergave is heel eenvoudig - klik op de knop "Afbeelding selecteren" en selecteer de afbeelding die u wilt invoegen. Het is aan te raden om afbeeldingen met de *.

Stap 4

Om een afbeelding voor andere weergavemodi in de map te plaatsen, selecteert u het item "Pictogram wijzigen" onderaan het venster. U kunt een van de bestaande pictogrammen gebruiken of uw eigen pictogrammen installeren. Onthoud dat u in dit geval alleen pictogrampictogrammen nodig heeft, dat wil zeggen afbeeldingen met de extensie *.ico. In het Windows 7-besturingssysteem is het wijzigen van de mapafbeelding hetzelfde.

Stap 5

Voor comfortabel werken in Windows wordt aanbevolen om de juiste weergave van Windows-mappen te configureren. In het bijzonder moet de weergave van bestandsextensies zijn ingeschakeld - dit is meestal standaard uitgeschakeld. Als de gebruiker bestandsextensies ziet, kan hij tijdig enkele beveiligingsrisico's opmerken. Als u bijvoorbeeld een afbeelding of een map met de extensie *.exe ziet, ziet u een geïnfecteerd bestand. Zonder de extensie te zien, kunt u proberen een dergelijk bestand te openen.

Stap 6

Het is heel eenvoudig om de weergave van extensies in te schakelen: open een willekeurige schijf of map, selecteer in het menu "Extra" - "Mapopties" - "Bekijken" en schakel het selectievakje naast "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" uit.

Aanbevolen: