Een Wachtwoord Op Een Map Plaatsen In Windows XP

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Op Een Map Plaatsen In Windows XP
Een Wachtwoord Op Een Map Plaatsen In Windows XP

Video: Een Wachtwoord Op Een Map Plaatsen In Windows XP

Video: Windows XP - How to Password Protect a Folder 2022, December
Anonim

Gebruikers gebruiken verschillende methoden om hun gegevens te beschermen. Dankzij de mogelijkheden van moderne besturingssystemen kunt u ongewenste toegang tot mappen voorkomen zonder extra toepassingen te gebruiken.

Een wachtwoord op een map plaatsen in Windows XP
Een wachtwoord op een map plaatsen in Windows XP

Het is nodig

  • - beheerdersaccount;
  • - Dirlock.

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en wacht tot Windows XP is geladen. Log in met een beheerdersaccount. Onthoud dat alleen dit account toegang heeft tot versleutelde mappen. Maak extra accounts waarmee andere gebruikers met uw computer zullen werken.

Stap 2

Open nu het verkennermenu en navigeer naar de gewenste map. Selecteer het pictogram met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen". Zoek en open het menu "Geavanceerd", dat zich op het tabblad "Algemeen" bevindt.

Stap 3

Activeer het item "Inhoud versleutelen om gegevens te beschermen" door het vakje naast het item met dezelfde naam aan te vinken. Klik op de OK-knop. Selecteer in het menu dat verschijnt het item "Alleen gebruiken voor deze map".

Stap 4

Onthoud dat deze coderingsmethode alleen veilig is als u de enige beheerder van de computer bent. Het feit is dat als er een tweede account is met vergelijkbare rechten, de gebruiker het wachtwoord van uw account kan wijzigen en toegang kan krijgen tot versleutelde bestanden.

Stap 5

Als u de bescherming van mappen wilt vergroten, gebruikt u een extra programma zoals DirLock. Installeer dit hulpprogramma. Start je computer opnieuw op.

Stap 6

Open nu het verkennermenu en zoek de gewenste map. Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer Vergrendelen / Ontgrendelen. Voer het wachtwoord twee keer in om toegang te krijgen tot deze directory. Als u het kenmerk 'Verborgen' erop wilt toepassen, vinkt u het selectievakje naast het item Verbergen aan. Klik op de OK-knop.

Stap 7

Het nadeel van dit hulpprogramma is dat u de map niet kunt openen zonder deze te ontgrendelen. Als u toegang wilt tot de informatie, klikt u met de rechtermuisknop op het mappictogram en selecteert u UnLock. Voer uw wachtwoord in en klik op de knop Ok. Stel het wachtwoord opnieuw in nadat u de vereiste informatie hebt ingevuld.

Populair per onderwerp