Een Wachtwoord In Een Aparte Map Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord In Een Aparte Map Plaatsen
Een Wachtwoord In Een Aparte Map Plaatsen

Video: Een Wachtwoord In Een Aparte Map Plaatsen

Video: Een Wachtwoord In Een Aparte Map Plaatsen
Video: Hoe zet je gemakkelijk een wachtwoord op een mapje? 2024, April
Anonim

De belangrijkste voorwaarde voor het instellen van wachtwoordbeveiliging voor een afzonderlijke map in het Microsoft Windows-besturingssysteem is het gebruik van het NTFS-bestandssysteem, aangezien in het FAT32-bestandssysteem alleen netwerktoegangsbeperkingen tot de geselecteerde map mogelijk zijn. Maar er zijn ook andere opties.

Een wachtwoord in een aparte map plaatsen
Een wachtwoord in een aparte map plaatsen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Deze computer" om de bewerking van het instellen van wachtwoordbeveiliging voor de geselecteerde map uit te voeren.

Stap 2

Definieer de map die moet worden gewijzigd in de toegangsparameters en roep het contextmenu van het gevonden element op door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 3

Geef het item "Eigenschappen" op en gebruik het tabblad "Toegang" van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 4

Pas het selectievakje toe op het vak "Stoppen met het delen van deze map" en klik op de knop "Ja" in het nieuwe dialoogvenster met de systeemprompt om de uitvoering van de opdracht te bevestigen om het wachtwoord voor de geselecteerde map in te stellen.

Stap 5

Voer de gewenste wachtwoordwaarde in het overeenkomstige veld in en klik op de knop OK om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 6

Profiteer van de optie om een wachtwoord in te stellen voor de vereiste map die wordt geleverd door de WinRAR-archiver. Open hiervoor het contextmenu van de gewenste map door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht "Toevoegen aan archief" te selecteren.

Stap 7

Ga naar het tabblad "Geavanceerd" van het dialoogvenster dat wordt geopend en selecteer de optie "Wachtwoord instellen".

Stap 8

Voer de gewenste wachtwoordwaarde in het overeenkomstige veld in en klik op de knop OK om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 9

Kies gespecialiseerde software van derden om het proces van het installeren van wachtwoordbeveiliging op een geselecteerde map te vereenvoudigen en te automatiseren: - Folder Guard - de applicatie biedt niet alleen wachtwoordbeveiliging, maar ook de mogelijkheid om de vereiste map te verbergen (bijkomende voordelen van de applicatie zijn de mogelijkheid om de toegang te beperken tot het wijzigen van parameters voor de internetverbinding en het verbieden van het downloaden van bestanden); - PGPDisk - het programma genereert twee afzonderlijke sleutels (open en privé) (de sleutels worden gebruikt: de eerste is om gegevens te coderen, de tweede is om tegelijkertijd een map te openen met een wachtwoordzin); - Mappen verbergen is de meest populaire gratis applicatie waarmee geselecteerde mappen, bestanden en stations kunnen worden versleuteld en verborgen, inclusief de map "Mijn documenten".

Aanbevolen: