De Schermresolutie Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Schermresolutie Aanpassen
De Schermresolutie Aanpassen

Video: De Schermresolutie Aanpassen

Video: De Schermresolutie Aanpassen
Video: schermresolutie aanpassen 2024, Mei
Anonim

De schermresolutie van de monitor is verantwoordelijk voor de helderheid van het beeld en de tekst, evenals voor de juiste positie van het beeld op het scherm. Hoe hoger de resolutie, hoe duidelijker objecten op het scherm verschijnen en hoe kleiner ze worden.

De schermresolutie aanpassen
De schermresolutie aanpassen

instructies:

Stap 1

De kleinste resolutie op moderne computers wordt beschouwd als een extensie van 640x480. Het eerste cijfer geeft het aantal punten horizontaal aan, het tweede verticaal. Dus op een scherm van 1280x960 zal één punt met deze resolutie 4 pixels in beslag nemen, dus het beeld zal wazig zijn, letters zijn omvangrijk, foto's en labels zijn hoekig.

De optimale resolutie is 1280 horizontale pixels voor monitoren met een diagonaal van 14-15 inch. Monitoren vanaf 17 inch gebruiken een hogere resolutie, zoals 1600, 1920 of meer horizontale dots.

Stap 2

Om de resolutie in Windows XP te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu dat verschijnt. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Opties" en verplaats de horizontale schuifregelaar in het gedeelte "Schermresolutie" naar de resolutie die u nodig hebt. Aan de rechterkant kunt u hier de kleurkwaliteit wijzigen. De gewenste parameter is 32 bits. Klik daarna op "Toepassen" en bekijk het resultaat. Als je niet tevreden bent met de beeldkwaliteit op het scherm, experimenteer dan verder met de slider.

Stap 3

Als u een computer met Windows Vista of Windows 7 heeft, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u "Schermresolutie". Selecteer in het venster dat verschijnt item # 2, klik op het vervolgkeuzemenu en verplaats de verticale schuifregelaar naar de gewenste resolutie, klik vervolgens op "Toepassen" en let op het resultaat. Hier kunt u ook de schermoriëntatie wijzigen van liggend naar staand of het beeld op de monitor omdraaien.

Aanbevolen: