Hoe De Schermresolutie Op Een Laptop Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schermresolutie Op Een Laptop Te Verhogen
Hoe De Schermresolutie Op Een Laptop Te Verhogen

Video: Hoe De Schermresolutie Op Een Laptop Te Verhogen

Video: Hoe De Schermresolutie Op Een Laptop Te Verhogen
Video: Hoe Je FPS op Fortnite Verhogen! (PC) 2024, April
Anonim

Als je de schermresolutie op een laptop wilt verhogen, kun je dit op twee meest toegankelijke manieren doen: via de instellingen van de videokaart, of via de instellingen van het scherm zelf (in Windows). Als u alle stappen uitvoert, duurt het niet te lang.

Hoe de schermresolutie op een laptop te verhogen
Hoe de schermresolutie op een laptop te verhogen

Het is nodig

Notitieboekje

instructies:

Stap 1

Laten we eerst eens kijken naar de eenvoudigste manier om de schermresolutie met te verhogen. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad. Als de muis niet is aangesloten, klikt u op de knop met dezelfde functie. Op het scherm ziet u een venster dat verschijnt waarin u de sectie "Eigenschappen" moet selecteren. Nadat deze sectie is geopend, ziet u een menu waarin vijf verschillende tabbladen worden weergegeven. U moet overschakelen naar "Parameters" door op dit tabblad te klikken. Een nieuw venster wordt geopend in dezelfde vorm. Hier kunt u zelf de optimale resolutie bepalen door de bijbehorende knop te verplaatsen. Nadat u bepaalde wijzigingen heeft aangebracht, slaat u de instellingen op en sluit u het menu.

Stap 2

U kunt de schermresoluties op een laptop ook verhogen met behulp van de interface van de grafische kaartagent. Hiervoor moeten de nodige stuurprogramma's op de computer geïnstalleerd zijn (u vindt ze in de kit met de laptop). Installeer het vereiste stuurprogramma voor de videokaart vanaf de juiste schijf en start het systeem vervolgens opnieuw op. Als de computer niet opnieuw wordt opgestart, werken de stuurprogramma's gewoon niet. Nadat het systeem is opgestart, kunt u doorgaan met het instellen van de resolutie.

Stap 3

Besteed uw aandacht aan de taakbalk, namelijk aan het systeemvak. Hier verschijnt een videokaartpictogram waarop u met de rechtermuisknop moet klikken. Er verschijnt een contextmenu met opties voor mogelijke instellingen voor de videokaart. Selecteer het item waarmee u de schermresolutie kunt wijzigen en ga ernaartoe. In het venster dat verschijnt, kunt u de gewenste parameters selecteren. Nadat u de resolutie hebt verhoogd, slaat u uw wijzigingen op en sluit u de grafische kaartagent.

Aanbevolen: