Hoe Het Besturingssysteem Opnieuw Op Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Besturingssysteem Opnieuw Op Te Starten
Hoe Het Besturingssysteem Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe Het Besturingssysteem Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe Het Besturingssysteem Opnieuw Op Te Starten
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, April
Anonim

Mogelijk moet u het besturingssysteem opnieuw opstarten na het installeren van enkele toepassingen, nadat u wijzigingen in de configuratie hebt aangebracht en om RAM vrij te maken. Afhankelijk van de situatie kunt u het besturingssysteem op verschillende manieren opnieuw opstarten.

Hoe het besturingssysteem opnieuw op te starten
Hoe het besturingssysteem opnieuw op te starten

instructies:

Stap 1

Als het besturingssysteem goed werkt, is het beter om de meest standaardmethode te gebruiken om het opnieuw op te starten. Open het menu "Start" en klik helemaal onderaan op de knop "Afsluiten". Er wordt een dialoogvenster geopend met drie knoppen: Standby, Shutdown en Restart. Klik op de knop "Opnieuw opstarten" om het besturingssysteem opnieuw te starten.

In Windows Vista en Windows 7, wanneer u op de knop Afsluiten klikt, wordt het dialoogvenster niet geopend, de herstartopdracht kan hier worden geselecteerd uit een speciale vervolgkeuzelijst.

Stap 2

Een andere manier om het besturingssysteem opnieuw op te starten, is door een speciale Windows-tool te gebruiken, Taakbeheer genaamd. De taakbeheerder wordt opgeroepen door op de sneltoetsen "Ctrl" + "Alt" + "Del" te drukken. De taakbeheerder opent altijd bovenop alle actieve vensters. Hiermee kunt u de belasting van het besturingssysteem zien, processen uitvoeren en niet-reagerende taken verwijderen, waardoor het besturingssysteem niet opnieuw hoeft te worden opgestart. Als u het systeem nog steeds moet herstarten, klik dan bovenaan het venster Taakbeheer op de knop "Afsluiten" en klik in het vervolgkeuzemenu op de regel "Opnieuw opstarten".

Stap 3

Als het besturingssysteem volledig vastloopt, kan het alleen opnieuw worden opgestart met "radicale methoden". Klik hiervoor op de Reset-knop, die zich op de behuizing van de systeemeenheid bevindt. De computer sluit even af en begint dan op te starten. Houd er rekening mee dat met deze manier van opnieuw opstarten de gegevens die u niet hebt kunnen opslaan permanent verloren gaan.

Als u een laptop gebruikt, kunt u opnieuw opstarten door de aan/uit-toets twee seconden ingedrukt te houden.

Aanbevolen: