Hoe Het Systeem Opnieuw Op Te Starten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem Opnieuw Op Te Starten?
Hoe Het Systeem Opnieuw Op Te Starten?

Video: Hoe Het Systeem Opnieuw Op Te Starten?

Video: Hoe Het Systeem Opnieuw Op Te Starten?
Video: Windows 10 blijft de lusherstelfunctie opnieuw opstarten 2024, April
Anonim

Elk besturingssysteem komt vroeg of laat in een staat waarin het moeilijk, onhandig of zelfs onmogelijk wordt om een computer te gebruiken. Bekende programma's worden niet meer uitgevoerd of vertrouwde tools werken onverwacht niet meer. Dit kan gebeuren door de fout van malware of door onzorgvuldige acties van de gebruiker. De zekerste en meest betrouwbare manier om deze problemen op te lossen, is door het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Hoe het systeem opnieuw op te starten?
Hoe het systeem opnieuw op te starten?

instructies:

Stap 1

Koop een schijf met een besturingssysteem (het maakt niet uit welke versie je kiest) en een licentiesleutel ervoor. Beproefde, oudere Windows XP is geweldig voor computers die niet te krachtig of nieuw zijn. Een moderner, mooier en in veel opzichten handiger systeem Windows 7 is geweldig voor krachtige machines met voldoende geheugen, harde schijfruimte en bij voorkeur een dual-core processor. Welke versie u ook kiest, het belangrijkste is dat u een schijf en een productsleutel hebt.

Stap 2

Zoek stuurprogramma's voor uw hardware, d.w.z. moederbord, videokaart, geluidskaart of netwerkadapter - als deze niet in het moederbord zijn ingebouwd. Als u geen software-cd's hebt, downloadt u gewoon de stuurprogramma's van de website van de fabrikant. Sla de stuurprogramma's en alle belangrijke gegevens op een flashstation op of schrijf naar een andere logische schijf - dit zal erg handig zijn na herinstallatie.

Stap 3

Klik op de knop "Start" en selecteer "Opnieuw opstarten". Nadat bij het opstarten van het systeem een zwart-wit testbericht op het scherm verschijnt, drukt u op de bronselectieknop om het systeem op te starten. Meestal is dit de F8-knop, maar op sommige moederbordmodellen wordt F10 of een andere toets gebruikt. Dit is precies wat wordt aangegeven in de instructies voor uw model, of het is geschreven op de onderste regel van het laadscherm.

Stap 4

Selecteer in het opstartmenu het item met het label CD-ROM of DVD-ROM met de naam van uw schijfmodel. Plaats de installatieschijf van het besturingssysteem en druk op Enter.

Stap 5

Wacht tot het einde van de eerste download van het installatieprogramma. Lees en accepteer de licentieovereenkomst; dit wordt meestal gedaan met de F3-toets en door op de Enter-toets te drukken. Geef het logische station op waarop u Windows wilt installeren. Selecteer de eerste of bovenste harde schijfpartitie in de lijst en druk op Enter. Als u het systeem al op deze partitie hebt geïnstalleerd, wordt u gevraagd om installatie-opties te selecteren: over een bestaande kopie of door de huidige logische schijf te verwijderen. Selecteer het item "Sectie verwijderen", bevestig uw keuze met de D-toets en vervolgens met de L.

Stap 6

Geef een niet-opgemaakt gebied op als installatielocatie voor het systeem. Bevestig het maken en formatteren van de nieuwe partitie. Wacht tot de Windows-bestandsformatterings- en laadprocedure is voltooid. Daarna zal de computer vanzelf opnieuw opstarten.

Stap 7

Wacht 15 minuten tot 1 uur totdat de systeemgegevens zijn uitgepakt en geconfigureerd. Voer indien nodig uw computergegevens, persoonlijke gegevens, accountnaam en wachtwoord in. Geef ook uw tijdzone en voorkeurstaal op wanneer u uw computer opstart wanneer daarom wordt gevraagd. Daarna zal de computer u laten weten dat de installatie is voltooid en opnieuw wordt gestart.

Stap 8

Verwijder de installatieschijf uit het station, wacht tot het systeem volledig is geladen. Plaats een flashstation of stuurprogrammaschijf en installeer.

Stap 9

Zorg ervoor dat u uw exemplaar van het besturingssysteem activeert, anders werkt het na 30 dagen niet meer. Om te activeren, selecteert u een item in het menu "Start" genaamd "Activering". De handigste optie is via internet. Hiervoor heeft u een sleutel nodig, ook wel productcode genoemd. Voer de vereiste informatie in de activeringswizard in en start uw computer opnieuw op nadat het proces is voltooid.

Aanbevolen: