McAfee Uitschakelen: Antivirussoftware

Inhoudsopgave:

McAfee Uitschakelen: Antivirussoftware
McAfee Uitschakelen: Antivirussoftware

Video: McAfee Uitschakelen: Antivirussoftware

Video: McAfee Uitschakelen: Antivirussoftware
Video: Как удалить McAfee полностью в WIndows 10, 8.1 и Windows 7 2024, Maart
Anonim

Helaas kunnen de meest noodzakelijke programma's, waaronder antivirusprogramma's zoals McAfee, vaak het werk van gebruikers met de computer verstoren. In dit geval moeten ze worden uitgeschakeld.

McAfee uitschakelen: antivirussoftware
McAfee uitschakelen: antivirussoftware

Schakel antivirussoftware, inclusief McAfee-antivirus, alleen uit als u honderd procent zeker weet dat u veilige inhoud gebruikt (vertrouwde websites, software, enz.). Het uitschakelen van de antivirus zal de prestaties van uw pc verbeteren, maar tegelijkertijd zal uw computer veel meer worden blootgesteld aan verschillende bedreigingen van buitenaf.

Schakel McAfee Antivirus uit via het menu Instellingen

U kunt McAfee antivirus uitschakelen via een speciaal instellingenmenu. Om dit te doen, moet u het programma zelf in de lade openen (klik op het pictogram met de letter "M") met de rechtermuisknop en klik op de knop "Parameters wijzigen". Na het klikken wordt een speciaal contextmenu geopend. Het is vermeldenswaard dat u deze antivirus één voor één moet uitschakelen. Selecteer eerst de optie Realtime scan en schakel deze uit, en pas daarna kunt u doorgaan met het uitschakelen van de firewall.

Nadat u bijvoorbeeld op "Real Time Scan" hebt geklikt, wordt er een speciaal venster geopend. Klik op de knop "Uitschakelen" en u krijgt een nieuw bericht te zien waar u een bepaalde tijdsperiode moet selecteren, waarna de scan opnieuw wordt gestart. U kunt een van de volgende opties selecteren: na 15 minuten, 30, 45 minuten, 60 minuten, na het opnieuw opstarten van de pc of nooit. De procedure voor het uitschakelen van firewalls is niet anders.

Schakel McAfee Antivirus uit met Taakbeheer

McAfee antivirus kan niet alleen worden uitgeschakeld via het instellingenpaneel, maar ook via Taakbeheer. Om dit te doen, drukt u op de sneltoetscombinatie Ctrl + Shift + Esc (u kunt deze openen met de combinatie Ctrl + Alt + Del en in het venster "Taakbeheer" selecteren), waarna de manager wordt geopend. Daarin moet je al naar het tabblad "Processen" gaan en de McAfee-antivirus in de lijst zoeken (de procesnaam is McUICnt.exe). U moet het selecteren door met de linkermuisknop te klikken en op de knop "Proces beëindigen" te klikken en vervolgens de procedure te bevestigen. Het is de moeite waard om te onthouden dat als u McAfee-antivirus op deze manier uitschakelt, het wordt ingeschakeld nadat u het besturingssysteem opnieuw hebt opgestart of als u het zelf start.

Met behulp van een van de gepresenteerde methoden kunt u McAfee-antivirus eenvoudig uitschakelen totdat u het weer nodig hebt.

Aanbevolen: