Hoe Antivirussoftware Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Antivirussoftware Uit Te Schakelen
Hoe Antivirussoftware Uit Te Schakelen

Video: Hoe Antivirussoftware Uit Te Schakelen

Video: Hoe Antivirussoftware Uit Te Schakelen
Video: Hoe moet je AVAST (tijdelijk) uitschakelen? 2024, Mei
Anonim

Antivirussoftware is een toepassing die is ontworpen om de code van bestanden te analyseren om schadelijke software van uw computer te detecteren en te verwijderen. Nu zijn antivirussen echter volledige softwaresystemen die ook betrokken zijn bij het elimineren van potentiële kwetsbaarheden in de computer, constante analyse van de activiteit van actieve programma's, controle van inkomende en uitgaande netwerkverbindingen, enz.

Hoe antivirussoftware uit te schakelen
Hoe antivirussoftware uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Hoe u antivirussoftware die op uw computer is geïnstalleerd, kunt uitschakelen, is afhankelijk van de fabrikant en versie. Als de Avira Premium Securite Suite bijvoorbeeld op het systeem is geïnstalleerd en om de module die verantwoordelijk is voor het scannen van bestanden door antivirusprogramma's uit te schakelen, moet u het pictogram van dit programma in het systeemvak van de taakbalk vinden en rechts- Klik erop. Schakel in het pop-upcontextmenu het item "AntiVir Guard ingeschakeld" uit. Hetzelfde kan worden gedaan door het Avira-venster te openen vanuit het hoofdmenu van het besturingssysteem of door te dubbelklikken op het systeemvakpictogram en vervolgens op de link "Uitschakelen" in de AntiVir Guard-regel te klikken.

Stap 2

Andere modules van het antivirusprogramma blijven echter actief en bieden bescherming voor e-mail, websurfen, enz. Als het nodig is om deze modules uit te schakelen, bijvoorbeeld in dezelfde Avira-antivirus, schakelt u de andere items uit - "Activeer AntiVir MailGuard" en "Activeer AntiVir WebGuard" in het contextmenu van het systeemvakpictogram. Dezelfde items worden gedupliceerd in het hoofdvenster van de antivirus - daar moet u op het selectievakje naast het opschrift "Online bescherming" klikken en in de vervolgkeuzelijst op de woorden "ingeschakeld" in de AntiVir MailGuard en AntiVir klikken WebGuard-lijnen.

Stap 3

Maar zelfs op deze manier schakelt u niet alle services van het antiviruscomplex uit - veel van zijn processen blijven actief en veranderen alleen de bedieningsmodus. Als u ze moet uitschakelen, kunt u dit met geweld doen met behulp van Windows Taakbeheer. Het wordt geopend door op de toetscombinatie ctrl + alt="Image" + delete te drukken en de lijst met actieve processen bevindt zich op het tabblad met dezelfde naam - "Processen". Klik met de rechtermuisknop op de antivirusgerelateerde processen en selecteer Proces beëindigen in het contextmenu voor elk ervan.

Aanbevolen: