Hoe Het Lettertype Te Bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Lettertype Te Bewerken
Hoe Het Lettertype Te Bewerken

Video: Hoe Het Lettertype Te Bewerken

Video: Hoe Het Lettertype Te Bewerken
Video: Lettertypes (en kleur) aanpassen in WordPress: zo doe je dat. 2024, April
Anonim

Soms is het nodig om wijzigingen aan te brengen in het gebruikelijke lettertype van het besturingssysteem, bijvoorbeeld door het enigszins aan uw behoeften aan te passen. Voor deze doeleinden zijn er speciale programma's. Een daarvan is TypeTool. Het programma is niet gratis, maar u kunt de functionaliteit van de applicatie zien in de demoversie.

Hoe het lettertype te bewerken
Hoe het lettertype te bewerken

instructies:

Stap 1

Download TypeTool naar uw computer. Je kunt het vinden op speciale portalsites zoals soft.ru of softodrom.ru. Installeer de applicatie op het besturingssysteem met behulp van het installatieprogramma, dat zich in de gedownloade bestanden bevindt. Voer het programma uit met behulp van de snelkoppeling die na installatie op het bureaublad van de computer verschijnt. Voeg het lettertype dat u wilt bewerken toe aan de editor. Klik hiervoor op de knop "Openen" op de werkbalk of gebruik het bijbehorende menu-item. Het programma herkent alle systeemlettertypen in Post Script Type 1 (CFF /.otf) en TrueType (.ttf) formaten.

Stap 2

Het lettertype wordt als tekenset aan de toepassing toegevoegd. Elk van de symbolen kan afzonderlijk worden bewerkt. Dubbelklik hiervoor op het symbool om het in een apart bewerkingsvenster te openen. Het symbool wordt omgeven door speciale opmaaklijnen en wijzigingspunten worden op de omtrek geplaatst. Wijzig het symbool met behulp van de opmaakhulpmiddelen. Besteed aandacht aan de twee panelen Glyph Properties en Transformation, waarmee u de helling van het symbool, de verhoudingen en de kromming van de lijnen kunt wijzigen.

Stap 3

Sla uw wijzigingen op door een kopie van dit lettertype te maken. Met het programma TypeTool kunt u uw eigen lettertype maken zonder u zorgen te maken over tekenspatiëring, vervolgens elke letter van het lettertype bewerken en het lettertype converteren naar het voltooide formaat. U kunt uw eigen lettertypen ontwerpen en ze bij hun eigen naam noemen. Vergeet echter niet dat dergelijke lettertypen mogelijk al bestaan. Zoek op internet naar lijsten en voorbeelden van ontworpen lettertypen om ervoor te zorgen dat u niet twee keer dezelfde procedure doorloopt om een kant-en-klaar lettertype te maken.

Aanbevolen: