Hoe Over Te Schakelen Naar Het Latijnse Lettertype

Inhoudsopgave:

Hoe Over Te Schakelen Naar Het Latijnse Lettertype
Hoe Over Te Schakelen Naar Het Latijnse Lettertype

Video: Hoe Over Te Schakelen Naar Het Latijnse Lettertype

Video: Hoe Over Te Schakelen Naar Het Latijnse Lettertype
Video: Lettertypes en een quote! 2024, Mei
Anonim

De toetsenborden van moderne computers en laptops zijn multifunctioneel: om ruimte te besparen, kunnen de meeste toetsen verschillende functies uitvoeren en letters van verschillende alfabetten typen, u hoeft alleen maar de toetsenbordindeling te wijzigen.

Hoe over te schakelen naar het Latijnse lettertype
Hoe over te schakelen naar het Latijnse lettertype

instructies:

Stap 1

De basis van moderne Romeins-Germaanse talen is het oude Latijn, dus om op een computertekst in een westerse taal te typen, moet u het toetsenbord gebruiken dat is overgeschakeld naar het Latijn. U kunt de toetsenbordindeling wijzigen in Latijn en terug naar Cyrillisch door tegelijkertijd op Alt + Shift " te drukken. Houd er rekening mee dat op sommige computers deze functie wordt uitgevoerd door de toetscombinatie "Ctrl + Shift".

Stap 2

Op het onderste paneel van de computermonitor, in de rechterhoek naast de klok, bevindt zich een taalbalk: een klein vierkantje met het "RU" -symbool: dit betekent dat standaard de Russische taal momenteel domineert op uw computer. Als u de documenttaal wilt wijzigen in Engels en de toetsenbordindeling wilt wijzigen in Latijn, klikt u met de linkermuisknop op de snelkoppeling van de taalbalk. Vink in het uitgevouwen venster het vakje naast de optie "EN" aan.

Stap 3

Als u bij het werken met een tekstdocument een speciaal Latijns teken moet gebruiken - bijvoorbeeld Romeinse cijfers of superscripts, die in veel Romeins-Germaanse talen worden gebruikt, opent u het menu "Invoegen" in de bovenste werkbalk in Microsoft Word. Selecteer het veld "Symbool" in het geopende contextmenu. Selecteer de voorgestelde tekens: blader door alle beschikbare tekens door met het muiswiel naar beneden te scrollen, of stel in het veld "Instellen" het commando "Basic Latin" in. Klik met de linkermuisknop op het gewenste symbool en klik op "Invoegen".

Stap 4

Nadat u de toetsenbordindeling hebt gewijzigd in het Latijnse lettertype, beginnen de meeste toetsen andere acties uit te voeren: de leestekens en speciale tekens veranderen en de toetsen met letters uit de Russische taal schakelen over naar Engels. Om door de nieuwe toetsfuncties te navigeren, kijkt u naar de symbolen die in de linkerbovenhoek van elke knop zijn getekend (meestal zijn ze ook in kleur gemarkeerd). De functies van deze toetsen worden geactiveerd na het inschakelen van de Engelse toetsenbordindeling.

Aanbevolen: