Bestanden Overzetten Naar Een Geheugenkaart

Inhoudsopgave:

Bestanden Overzetten Naar Een Geheugenkaart
Bestanden Overzetten Naar Een Geheugenkaart

Video: Bestanden Overzetten Naar Een Geheugenkaart

Video: Bestanden Overzetten Naar Een Geheugenkaart
Video: Android bestanden verplaatsen naar een SD-kaart: Hoe werkt dat? | Samsung u0026 You 2024, April
Anonim

Een zeer handig en compact medium voor het opslaan van informatie is een geheugenkaart. U kunt er een nieuw boek op opnemen voor een elektronische boeklezer, of muziek en video op een mobiele telefoon, of nieuwe kaarten voor een navigator. Om gegevens van een computer over te brengen, worden kaartlezers gebruikt - apparaten voor het lezen en schrijven van informatie waarin geheugenkaarten zijn geplaatst.

Bestanden overzetten naar een geheugenkaart
Bestanden overzetten naar een geheugenkaart

Noodzakelijk

Kaartlezer

instructies:

Stap 1

Sluit de connector van de kaartlezer aan op de USB-poort van uw computer. Sommige geheugenkaartlezers hebben een aparte kabel die ook op een USB-poort van uw computer moet worden aangesloten. Zoek de sleuf op de kaartlezer die qua grootte het meest overeenkomt met uw geheugenkaart en steek de kaart er moeiteloos helemaal in. Als je alles goed hebt gedaan, gaat het indicatielampje branden. Als het niet oplicht, probeer dan een ander slot.

Stap 2

Wanneer de kaartlezer voor de eerste keer wordt aangesloten, verschijnt het venster "Add / Update Hardware Wizard" op het computerscherm. Selecteer met de linkermuisknop de derde regel met het opschrift "Nee, deze keer niet" en klik in elk nieuw venster op "Volgende" totdat de knop "Voltooien" verschijnt. Nadat u erop hebt geklikt, is het apparaat klaar om te werken.

Stap 3

Dubbelklik met de linkermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad. Er verschijnt een venster met uw gebruikelijke C:, D: stations en een nieuwe letter - dit is hoe het besturingssysteem de kaartlezer aanwijst.

Stap 4

Druk twee keer op de linkermuisknop op de stationsletter, waarnaast een inscriptie verschijnt, bijvoorbeeld SD, Transcend of een andere. Als de geheugenkaart leeg is, ziet u een leeg venster; als het informatie bevat, zijn de namen van bestanden of mappen met gegevens zichtbaar. Dubbelklik op het pictogram van de map waarin u de informatie wilt schrijven.

Stap 5

Klik met de linkermuisknop op de titel van het venster en verplaats, zonder de knop los te laten, de muisaanwijzer samen met het venster iets opzij om een deel van het bureaublad vrij te maken.

Stap 6

Dubbelklik nogmaals snel op het pictogram "Deze computer". Dubbelklik in het geopende venster op de gewenste schijf. Zoek de map met wat u wilt overbrengen.

Stap 7

Klik met de linkermuisknop op het pictogram van het bestand dat u wilt overbrengen en verplaats het bestand zonder de muisknop los te laten naar het venster met de inhoud van de geheugenkaart. Als u meerdere bestanden moet schrijven, houdt u de CTRL-knop op het toetsenbord ingedrukt en klikt u met de linkermuisknop op de pictogrammen van de bestanden en mappen die u nodig hebt, en verplaatst u vervolgens op dezelfde manier als één bestand.

Stap 8

Er verschijnt een venster met een vullijn - kopieerindicator. Wacht tot het verdwijnt of klik op de knop "Annuleren" als u van gedachten verandert over het schrijven van informatie naar de kaart. Als er onvoldoende vrije ruimte op de geheugenkaart is, verschijnt er een foutmelding, sluit deze door op "OK" te klikken. Open het venster waarnaar u bestanden en mappen hebt overgebracht om te zien wat er is gekopieerd. Klaar, de gegevensoverdracht is voltooid.

Stap 9

Het blijft om de kaartlezer op de juiste manier los te koppelen van de computer. In de rechterbenedenhoek van het scherm, bij de klok, vindt u een grijsgroen pictogram, wanneer u de muisaanwijzer erop plaatst, waarop het opschrift "Apparaat veilig verwijderen" verschijnt. Klik met de linkermuisknop op dit icoon en nogmaals op de regel die daarna verschijnt, bijvoorbeeld "Extract Transcend (E:, F:, G:, H:,)". Als u deze methode niet gebruikt, bestaat de kans dat u gegevens op de kaart verliest. De kaartlezer kan worden losgekoppeld nadat het bericht "Hardware kan worden verwijderd" verschijnt.

Aanbevolen: