Een Foto Overzetten Van Een Camera Naar Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Foto Overzetten Van Een Camera Naar Een Computer
Een Foto Overzetten Van Een Camera Naar Een Computer

Video: Een Foto Overzetten Van Een Camera Naar Een Computer

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Video's van je camera naar je computer overzetten | Video's inladen | de Videomakers 2023, Februari
Anonim

Digitale camera's komen steeds meer ons leven binnen. Ze zijn lichtgewicht en handig, zelfs met de eenvoudigste kun je foto's van behoorlijk hoge kwaliteit krijgen. Maar als de geheugenkaart vol raakt, staat de fotograaf voor de vraag om foto's over te zetten naar een computer.

Een foto overzetten van een camera naar een computer
Een foto overzetten van een camera naar een computer

instructies:

Stap 1

Meestal wordt de set met de camera geleverd met een installatieschijf met de benodigde programma's en stuurprogramma's voor dit model. Het installeren van een gespecialiseerd programma biedt de gebruiker veel mogelijkheden om met foto's te werken. Ze kunnen worden bijgesneden, vergroot of verkleind, contrast, verzadiging, kleurengamma … Maar als verder werk met foto's niet wordt geboden, blijkt het starten van een gespecialiseerd programma bij het overbrengen van foto's naar een computer behoorlijk onhandig - met name het kost extra tijd.

Stap 2

Als u alleen foto's van de camera naar uw computer wilt overbrengen, probeer het dan zonder programma's te installeren vanaf de installatieschijf. Sluit de camera aan op de USB-connector van de computer met het snoer dat bij de camera is geleverd. Zet vervolgens de camera aan en wacht even - hoogstwaarschijnlijk zal het besturingssysteem de nieuwe hardware zelf detecteren. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd het programma te selecteren waarmee u gaat werken. Selecteer "Wizard scanner of digitale camera" en schakel het selectievakje "Altijd het geselecteerde programma gebruiken" in.

Stap 3

Nadat u een programma hebt geselecteerd, verschijnt het bijbehorende venster. Klik op "Volgende", er verschijnt een nieuw venster met miniaturen van foto's. In dit stadium kunt u kiezen welke foto's u wilt overbrengen en welke niet. De over te dragen exemplaren zijn gemarkeerd met vinkjes. Als u alle foto's wilt overzetten, klikt u op de knop "Volgende".

Stap 4

Er verschijnt een nieuw venster. Selecteer de map waarnaar u de foto's wilt overbrengen en een naam voor deze groep afbeeldingen. De naam kan worden weggelaten, dan hebben alle foto's dezelfde naam - "Afbeelding" en verschillen ze door een serienummer. Hier kunt u ook de optie selecteren om foto's van de camera te verwijderen. Dit is best handig - nadat alle foto's op de computer zijn gekopieerd, wordt de geheugenkaart van de camera volledig gewist.

Stap 5

Klik na het selecteren van de benodigde opties op "Volgende". Het proces van het kopiëren van foto's en het verwijderen van de originelen van de camera begint, de tijd van dit proces hangt af van hun aantal. Nadat het kopiëren en verwijderen is voltooid, verschijnt een nieuw venster, waarin u wordt gevraagd wat u met de foto's moet doen en u kunt kiezen uit verschillende opties. Gewoonlijk laten gebruikers de standaard - "Niets. Het werk met deze beelden is af." Klik op Volgende en vervolgens op Voltooien. De standaard afbeeldingsviewer wordt gestart en u ziet de foto's naar uw computer worden overgebracht.

Populair per onderwerp